Har tiderna slutat bli bättre och motivationen börjat tyna bort? Trots att du springer din vanliga runda i bekvämt tempo några gånger i veckan räcker inte det för att bli en bättre löpare. Aktiv Träning vägleder oss genom tipsen som förbättrar dina prestationer.

ANNONS

Bekvämlighet sätter käppar i hjulet för vår träning. Kroppen är smartare än vi tror och anpassar sig snabbt efter upprepade träningsformer. För att ständigt utvecklas måste kroppen då och då chockas med nya varianter och metoder av träning.

Här är tipsen som gör dig till en bättre löpare:

Variera tempot på löppassen för att inte låsas i samma rörelsemönster som kroppen snabbt vänjer sig vid. Variation och utmaning är viktigt för att träningen ska ge maximal effekt.

LÄS ÄVEN: Maxa träningsresultatet – så bränner du mest [Dagens PS] >

Lägg in ett pass med högt tempo, såsom intervaller eller sprintträning. Det utmanar din kropp och ökar testosteronproduktionen som är bra för hjärta, lungor och muskler.

När du tränar bryter kroppen ner musklerna och det är under återhämtningen som muskler byggs. Lägg in en extra vilodag om du har tränat hårt, eller en annan form av träning som är skonsamt mot leder och senor. Simning eller cykel är bra komplement till löpträning.

Hård träning kräver god sömn. När vi sover har kroppen möjlighet att reparera skador och återhämta energi. Prioritera sömnen för att orka träna!

ANNONS
ANNONS

Styrketräning är ett måste för att bli en bättre löpare. Knäböj, utfall och mark­lyft är alla bra övningar som tränar alla viktiga löpmuskler, samtidigt som bålen stärks.

Backträning verkar som en naturlig form av styrketräning för löpare. Det ökar styrkan i baklår, höftböjare och vader ­– viktiga muskler för löpning.

KÄLLA: 14 tips för att bli en bättre löpare [Aktiv Träning] >