Dagens PS

Den nya hotelltrenden som ger dig god sömn

Hotell och wellness-resorter lanserar program för sömnturism när allt fler längtar efter en god sömn
Hotell och wellness-resorter lanserar program för sömnturism när allt fler längtar efter en god sömn. (AI-genererad bild: Pixabay)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 05 sep. 2023Publicerad: 05 sep. 2023

Enligt uppgifter från Google Trends har fler människor än någonsin tidigare sökt om sömn i år, frågan “varför är jag så trött hel tiden” nådde enligt söktjänsten sin topp i juli.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är så många som inte lyckas få tillräckligt mycket god återställande sömn att sömnproblem har gett upphov till en ny typ av resor, det rapporterar CNBC.

Nu lanserar hotell och wellness-resorter program för sömnturism som erbjuder mycket mer än mörkläggningsgardiner och sköna, lyxiga sängkläder.

Det kan handla om allt från sängar som använder artificiell intelligens i realtid till jourhanande hypnoterapeuter.

London

För dem som vill stänga av helt finns två Zedwell-hotell i London. Hotellen har minimalistiska rum som är fria från distraktioner som tv-apparater, telefoner och fönster. Rummen är ljudisolerade och har renad luft.

I London finns även The Cardogn, som i partnerskap med sömnspecialisten Malminder Gill har en “sömnskötar”-tjänst som innefattar en meditation, en kuddmeny, vikfilt, en teblandning vid sänggåendet och doftande kuddsmist.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

Alicante

I Alicante, Spanien, finns Sha Wellness Clinic, här kan gäster delta i ett “sömnmedicin”-program tillsammans med sömnmedicinspecialisten Vicente Mera.

Programmet inkluderar sömnkonsultation, nattpolygraf, ett kontinuerligt positivt luftvägstryck, så kallat CPAP, samt studie och tester som mäter indikatorer som hjärtfrekvensvariabilitet och vilopuls både under sömnen och på dagtid.

USA och Maldiverna

I New York kan människor med sömnproblem boka en av Park Hyatts uppdaterade tre sömnsviter med Brytes senaste version av sina smarta sängar Balance, vars madrasser använder ljud och subtila rörelser för att vagga dig till sömns.

Vid Carillon Miami Wellness Resort i Florida används ett tekniskt framåtriktat program för sömn och välbefinnande genom ljud- och vibrationsterapi. Resorten har även Byte Balance madrasser, saltvattenbad och en futuristisk meditationspod.

På Maldiverna finns Six Senses Laamu, här kan gäster med sömnbrist boka ett tio dagar långt sömnprogram med sömnspårning, hälsoundersökningar, spabehandlingar, meditation, andningsövningar och kostråd.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Så kan kosten påverka din sömn

ANNONS
ANNONS
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS