Befinner du dig i hektiska Stockholm i sommar kan det vara skönt att fly undan gatornas hetta och besöka någon av stadens mest trendiga takbarer. Läs och inspireras! 

ANNONS

Mosebacketerrassen

Mosebacketerrassen vid Södra Teatern är en riktig söderklassiker. Kanske är baren per definition inte en takbar, men baren har utan tvekan en av Stockholms vackraste utsikter. Ibland spelas livemusik, och det är ofta knökfullt – av goda anledningar.takbarer

Le Garden

Känner du för att inbilla dig att du är i Paris är takbaren Le Garden på Sparrow Hotel ett utmärkt val. Här serveras suveräna viner i en lugn och lummig miljö, bara ett stenkast från Stureplan.

takbarer
Vinbaren Le Garden på Sparrow Hotel för tankarna till Paris. (Foto: The Sparrow Hotel)

Naboterrassen

Naboterrassen på NK parkaden har snabbt blivit en av stadens hetaste platser. Här kan man både spela padel och dricka smarriga drinkar, perfekt för en AW med kollegorna en ljummen sommarkväll.

takbar
Naboterrassen på NK är det perfekta stället att kombinera padel och drinkar på. (Foto: Naboterrassen)

Takpark by Urban Deli

Urban Delis populära Takpark är lite av en park och takbar i ett. Njut av den schyssta musiken, spela något av spelen eller slå dig tillbaka och pusta ut med en kall drink.

bar
Takpark by Urban Deli är en modern cocktailbar med avslappnad atmosfär. (Foto: Urban Deli)

Tak och Stockholm under stjärnorna

På ett och samma tak, med en gångbro mitt emellan, ligger restaurangen Tak och baren Stockholm under Stjärnorna (SuS). 

Är det en sofistikerad middagsupplevelse du söker är det Tak du ska gå till, medan SuS har en livligare och mer avslappnad atmosfär för dans och fest.

bar
Takbaren Stockholm under Stjärnorna utlovar magisk feststämning. (Foto: SuS)

Sjöstaden Skybar

På andra sidan vattnet från Skanstull öppnade förra året Sjöstaden Skybar, på 28:e våningen i skyskrapan Sthlm 01 som är 102 meter hög. Kom hit och njut av de moderna drinkarna och den imponerande utsikten!

ANNONS
ANNONS
takbarer
Sjöstaden Skybar öppnade förra året och har redan blivit en av Stockholms populäraste takbarer. (Foto: Sjöstaden Skybar)

Arc Rooftop

Takbaren Arc Rooftop ligger på toppen av hotellet Blique by Nobis, och är både trendig och minimalistisk. Ett stort plus är de utsökta asiatiska smårätterna, och atmosfären som för tankarna till Japan.

takbarer
Takbaren på Blique by Nobis bjuder på utsökta små asiatiska rätter. (Foto: Blique by Nobis)

Läs om fler takbarer runt om i Sverige på Café.

Läs mer: Topplistan: Bästa krogarna i Stockholms skärgård