Trots att vi snart är inne i november kan vi inte sluta tänka på sommar. Missa inte det här perfekta fritidshuset med sjötomt som nu är till salu.

ANNONS

Det här fritidshuset ligger makalöst vackert på Svartsö Lådnaön i Stockholms mellanskärgård. Sjötomt med två gedigna och vackra hus med plats för flera gäster, ordentlig brygga, och allt dessutom i fint fick. Vi längtar redan till nästa sommar.

fritidshuset
Naturskönt läge, sjötomt med brygga och allt i fint skick. Foto: Nordstrands Mäkleri

På tomten finns en huvudbyggnad uppförd 2004. Bastu och relax finns i en separat byggnad och nås via de stora altaner som omger huvudbyggnaden. Längre upp på tomten finns ved- och redskapsbod. Väster ut finns två sjöbodar inredda med tvättrum och torrtoalett.

bryggan
Bryggan har plats för flera båtar. Foto: Nordstrands Mäkleri

Vid strandkanten ligger bryggan med plats för flera båtar. Bryggan är omgiven av klipphällar och en anlagd gång leder upp till altanen och  huvudbyggnaden.

tomten
Släta klipphällar vid strandkanten. Foto: Nordstrands Mäkleri

Fem meter i tak

Huset är i två plan och har en golvyta på ungefär 142 kvadratmeter. Takhöjden är hela fem meter och både kök, matplats och vardagsrum har utsikt mot vattnet. På nedre plan finns även två sovrum och badrum med dusch och tvättmaskin.

huvudbyggnaden
Huvudbyggnaden och bastun från bryggan. Foto: Nordstrands Mäkleri
vattnet
Kök, matplats och vardagsrum har utsikt mot vattnet. Foto: Nordstrands Mäkleri

En spiraltrappa leder till övre plan som idag har en helt öppen planlösning. Här finns plats för soffgrupp och förvaring. Det går dock alldeles utmärkt att sätta upp väggar för att skapa ytterligare sovrum.

Gästhus från 1800-talet
Gästhuset är från 1800-talet och är väl bevarat, liksom renoverat och utbyggt på 70-talet. Från början stod stugan på Lådna men flyttades hit till Lådnaön kring 1850. Kakelugn och en gammal fungerande vedeldad spis är bara några av detaljerna som bidrar till charmen. På ca 50 kvadrat kan gäster så gott som ha ett eget hushåll med två sovrum, sällskapsrum och matsal.

ANNONS
ANNONS
Gästhuset
Gästhuset har en fungerande vedeldad spis. Foto: Nordstrands Mäkleri

Här saknar man helt enkelt ingenting. Affärer och restauranger finns runt knuten, på Lådna, Svartsö, Möja och Norra Stavsudda. Vid vackert väder tar man sig lätt längre ut i skärgården, eller bara hänger runt och njuter. Man får alltså ganska mycket för de knappa 13 miljoner kronor säljaren vill ha.

Läs om höstens inredningstrender [Dagens PS]