Filip Johansson lämnade teknikbolaget Telavox, som värderades till över 1 miljard kronor 2019, och startade odlingsappen Gardenr. Han ville kombinera sina teknikkunskaper med intresset för odling. 

ANNONS

Filip Johansson var tidigare bland annat finanschef på Telavox och har radikalt bytt bana.

Han vill numera hjälpa andra med trädgårdarbete.

”Jag kände att jag saknade någon form av verktyg när jag odlade själv – och insåg att det fanns en lucka”, säger Filip Johansson till Di.

Flyttade till landet

För fyra år sedan flyttade han med sin familj till en gård med stor mark på landsbygden utanför Lund.

”Jag kände att det var dags att starta något eget. Jag har alltid varit intresserad av trädgård och odling, vilket har accelererat sedan vi flyttade till den här gården.”

ANNONS
ANNONS

Han kunde kombinera sina it-kunskaper från Telavox med intresset för odling. Appen Gardenr föddes i april i år och har redan 5 000 användare och 17 000 följare på sociala medier.

”Jag kände att jag saknade någon form av verktyg när jag odlade själv – och insåg att det fanns en lucka”, säger Filip Johansson.

Trädgårdstrenden som har brett ut sig genom pandemin verkar stanna kvar – där det finns ”ett stort intresse för att lära sig genom att ta del av kortfattad information.”

Appen har många funktioner där användaren kan identifiera växter genom att ta bilder på dem, planera trädgården och även arbeta för att stärka den biologiska mångfalden.

Skräddarsy appen

Gardenr ska dessutom i den senaste versionen skräddarsy hjälpen till olika användare annat genom en individuell odlingskalender.

ANNONS
ANNONS

”Råden ska baseras på vad du har i din trädgård, var du bor och vilken jord du har.”

Framöver kommer vidare digitala odlingskurser och tillgång till experthjälp.

Läs mer: Nu är det dags att förbereda trädgården inför våren