Senaste nytt

annons

Världens fem dyraste lyxhem till salu just nu

Världens fem dyraste lyxhem till salu just nu

I fjol betingade världens dyraste villa ett pris på 532 miljoner. I år är det istället en takvåning värd 250 miljoner som toppar samma lista. Här är fem av världens dyraste lyxhem på den globala marknaden just nu.

ANNONS

Med en världsekonomi i gungning och stigande bolåneräntor är prisraset på bostadsmarknaden påtagligt.

Något som även märks av på lyxbostäder i världens nio rikaste ekonomier.

Fortsatt stort intresse för lyxhem

Enligt en sammanställning som årligen görs av Robb Report har priset på världens dyraste fastigheter halverats under 2022. Det betyder dock inte att intresset för luxuösa hem har minskat.

Tvärtom är rika köpare fortsatt på jakt efter stora gods och spatiösa ytor att säkra upp sina investeringar med i väntan på ljusare tider, skriver Robb Report.

Viktigt att förtydliga i sammanhanget är förstås att dessa drömfastigheter fortfarande läggs ut på marknaden för fantasipriser. Med det sagt låter vi dig njuta av de fem dyraste bostäderna som för närvarande ligger ute till försäljning i världen.

lyxhem
Ett avslappnat liv vid havet i Hamptons kan bli ditt för 1,8 miljarder. (Foto: Bespoke Real Estate)

5. Mylestone vid Meadow Lane – Southampton, New York, USA

Pris: 175 miljoner dollar, motsvarande 1,8 miljarder kronor.

Även om alla fastigheter i exklusiva Hamptons håller hög standard utöver det vanliga för vi nog lov att säga att Mylestone på Meadow Lane tar priset.

ANNONS
ANNONS

Här mellan Atlanten och Shinnecock Bay väntar åtta tunnland och en modern herrgård i Tudorstil på 15 000 kvadrat.

En boyta som innefattar elva sovrum och mer än tolv badrum och mervärden som pool, badtunna och ett garage för fem bilar. För dina 175 000 dollar njuter du även av en kunglig sjöutsikt.

En egen ö i behov av lite renovering väntar i Palm Beach. (Foto: Christies Real Estate)

4. Tarpon Island  – Palm Beach, Florida, USA

Pris: 218 miljoner dollar, motsvarande 2,2 miljarder kronor.

En perfekt investering är Tarpon Island i Palm Beach. En konstgjord ö värd 218 miljoner dollar, motsvarande 2,2 miljarder kronor och ett hus från 1930-talet, som enligt Robb Report är i behov av lite renovering.

Något som för rätt köpare skulle utöka boytan med omkring 18 000 kvadratmeter. Väljer du som köpare att avstå renoveringen kan ön förvärvas för ”bara” 125 miljoner.

Vad den slutgiltiga prislappen landar på återstår att se.

En underjordisk tunnel till poolen och en hiss till stranden. Javisst, det finns! (Foto: Compass)

3. Pacific Coast Highway — Kalifornien, USA

Pris: 225 miljoner dollar, motsvarande 2,3 miljarder.

ANNONS
ANNONS

Ett riktigt maffigt strandhus med inte mindre än fem tomter väntar på sin köpare i Malibu. Ett lummig paradis på totalt fem hektar och en boyta på 25 000 kvadratmeter som tidigare ägts av Disneys vd Michael Eisner.

Här finns följaktligen en ordentlig biograf, såväl som en pool som nås via en spektakulär underjordisk tunnel. Till stranden tar du dig som sig bör med hiss. En vardagslyx som kostar dig 2,3 miljarder kronor.

Säg hej till Storbritanniens dyraste bostad just nu. (Foto: Rutland Gate)

2. Rutland Gate — London, Storbritannien

Pris: 238 miljoner dollar, motsvarande 2,4 miljarder kronor.

Att prisbilden på storslagna fastigheter förändrats märks på den näst dyraste som just nu heter Rutland Gate. En byggnad på sju våningar i London som gav upphov till en del rubriker i media när den såldes för två år sedan för 232 miljoner dollar.

Idag är priset uppe på 238 miljoner dollar, motsvarande 2,4 miljarder kronor, vilket gör den anrika fastigheten till Storbritanniens dyraste notering. Lite nyfikna blir Dagens PS av det skälet på vad prislappen legat på om det inte rådit inflation?

Vi undrar förstås även vem som ska knipa detta lyxhem om 62 000 kvadratmeter?

Ett liv 432 meter upp har sin fördelar och kommer garanterat ge upphov till ett och annat kodakmoment. (Foto: Serhant Studios)

1. The Penthouse i Central Park Tower — New York, USA

Pris: 250 miljoner dollar, motsvarande 2,5 miljarder kronor.

ANNONS
ANNONS

Dagens PS har givetvis skrivit om det förr, världens högsta och dyraste bostadshus på Billionaires Row i New York.  Ensamma om att fantisera om ett spektakulärt penthouse i Central Park Tower är vi dock inte.

En trappa som inte går av för hackor i Central Park Tower. (Foto: Serhant Studios)

För det är mer än tanken som svindlar när tre våningar och 17 545 kvadratmeter ligger ute till försäljning för 2,5 miljarder kronor. Ett saftigt utropspris som ger köparen tillgång till ett lyxhem av rang och en utsikt som sträcker sig nästan hela vägen till horisonten.

Sju sovrum, åtta badrum, flera kök och en takterrass, såväl som två balsalar därtill piggar givetvis också upp. Som boende i huset har du även tillgång till pool och gym i tornet. Håll i hatten!

Sugen på fler lyxbostäder? Ta del av Robb Reports lista i sin helhet här!

Vill du läsa mer om drömboenden och livsstil? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs även: Ivana Trumps townhouse i New York till salu [Dagens PS]