Slottsvåning med spansk balkong i söderläge och havsutsikt, sex kakelugnar och tidsenliga detaljer bevarade från 1700-talet – det är några av lockelserna när Östanå slott säljer en lägenhet på 192 kvadratmeter. Pris: 19,2 miljoner.

ANNONS

Bland de mer unika objekten på Hemnet just nu finner man en paradvåning i Östanå slott, som numera drivs som en vanlig BRF. Vanlig – om du har 19,2 miljoner kronor till övers och ett starkt intresse för kulturhistoria och restauration.

I denna slottsvåning på sex rum i svit finns restaurerade väggmålningar från 1700-talet och varsamt renoverade fönster, spegeldörrar, paneler och kakelugnar, skriver mäklaren Le Grand Propriété. Moderna lyxdetaljer som walk-in-closet och en ordentlig köksö gör ändå paradvåningen till en modern bostad.

Slottsvåning beläget i kulturlandskap

Slottet har bevarats i sin helhet med slottspark, allé och öppna omgivande landskap. Tvärsöver vattnet ligger Ljusterö i Stockholms skärgård.

Närheten till Stockholm är ett annat försäljningsargument från mäklaren Le Grand Propriété: det tar 45 minuter att pendla.

ANNONS
ANNONS

Jämfört med de absolut lyxigaste våningarna på Hemnet är denna slottsvåning egentligen inte så väldigt dyr. Den som vill lägga beslag på objektet med de saftigaste priserna får lägga mer än tio gånger mer. Med det sagt kan Östanå slott vara det mest anrika.

Läs också:

Klippet: Sjötomt tre timmar från Stockhollm [Dagens PS]
Veckans drömboende: Unik herrgård från 1500-talet [Dagens PS]