Förra veckan kunde vi berätta om tegelvillan i Annedal som formligen tagit Hemnet med storm. Och tänk att hajpen för denna arkitektoniska juvel från 1883 består.

ANNONS

Jodå. Vi kan bara konstatera att intresset för den gamla tegelvillan i Göteborg tycks oändligt. Både på Hemnet och Dagens PS, där artikeln om den anrika villan genererat i tiotusentals klick.

Hemnet
Den påtagliga 1800-talsmiljön där stor hänsyn tagits till originaldetaljerna har enligt mäklaren en stor del i att intresset för villan vuxit sig så stort. (Foto: Ahre Villor & Våningar)

Dominerar Hemnet

På Hemnet har detta engelska townhouse dominerat klicktoppen i två veckor. En intressestorm som även mäklaren Tomas Ahre på Ahre Villor & Våningar kan instämma i.

”Det är ett mycket stort intresse för fastigheten. Som uppmärksamheten på Hemnet, med över 22 000 klick redan första veckan, säger Ahre till Hemnet. 

Skälet till det är enligt Ahre ”den påtagliga 1800-talsmiljön” i kombination med det nyrenoverade och moderna snittet, där stor hänsyn tagits till originalutförandet från 1800-talet.

Missa inte: Brygga, bastu, bad och bus på Saltarö [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS
Hemnet
Bakom denna populära 1800-talsbyggnad står arkitekten Victor Adler, som även ritat flera andra kända byggnader i Göteborg. (Foto: Ahre Villor & Våningar)

Kulturhistoriskt värde

Till detta kommer givetvis också husets kulturhistoriska värde, som utgör en del av del av Göteborgs bevarandeprogram. En utmärkelse som vi kan tacka arkitekten Victor Adler för, som även ligger bakom flera andra kända byggnader i Göteborg.

Och så elva rum fördelat på 323 kvadrat i total harmoni förstås.

Du som av någon anledning missat denna godbit får givetvis en ny möjlighet att läsa på om tegelvillan här!

Hemnet
En solklar favorit på Hemnet för andra veckan i rad hittar du i Göteborg på Annedals trappor nummer 1. (Foto: Ahre Villor & Våningar)

Vill du läsa mer om lyxiga boenden? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst [Dagens PS]

Relaterade artiklar:

Här är tegelvillan som fått Hemnet på fall [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Göteborgsvillan som leder ligan på Hemnet [Dagens PS]

Hetast på Hemnet – compact living på Ekerö [Dagens PS]

Läs även: Plötsligt händer det – pärla på Ornö under klubban [Dagens PS]

Läs även: Slottet i USA som kan slå försäljningsrekord – igen [Dagens PS]