Slottet i USA som kan slå försäljningsrekord – igen

Uppdaterad: 07 mars 2023Publicerad: 27 feb. 2023
Copper Beech Farm
Slottet Copper Beech Farm kan inom kort komma att dra in storkovan.

När Copper Beech Farm i Connecticut, USA såldes för nio år sedan blev försäljningen historisk. Nu har det blivit dags för ägaren som sedan dess förblivit anonym att sälja slottet. Och prislappen kan sätta rekord – igen. 

ANNONS
ANNONS

Copper Beech Farm är slottet från 1800-talet som fick de flesta att tappa hakan under 2014 då det såldes för 120 miljoner dollar, motsvarande 1,2 miljarder kronor.

Ett saftigt pris redan då för ägorna som utöver ett ståtligt slott även rymmer pool, spa, grästennisbana, prunkande slottsträdgårdar, två privata stränder och flera hus.

Beläget som slottet är på en privat halvö, nere vid vattnet i Greenwich bjuder slottsmiljön också på en kunglig utsikt över Long Island Sound från nästa alla rum, skriver James Edition.

Missa inte:Cannabismogul säljer sin lyxvilla för 398 miljoner

Copper Beech Farm Copper Beech Farm är som synes en ståtlig historia med flera slottsträdgårdar, pool och tennisbana. (Foto: JamesEdition)

Ståtlig elegans anno 1898

Bakom den prestigefyllda monsterförsäljningen står den globala lyxvarumäklaren JamesEdition, som med den här bostadsaffären spänner bågen rejält.

Copper Beech Farm uppfördes ursprungligen under 1898 och har sedan dess genomgått rigorösa renoveringar, som upprätthållit originaldetaljerna men ändå följt utvecklingen.

Huvudbyggnaden består av åtta sovrum, vardagsrum, matsal och tio badrum fördelat på fyra våningar och ett källarplan.

Här samsas nio eldstäder och originaldetaljer som ekpaneler och gipsfriser om det luftiga utrymmet, som optimeras av en magnifik takhöjd på närmare tolv fot.

Copper Beech Farm En slottsmiljö att bita i för de flesta trädgårdsmästare. (Foto: JamesEdition)

Missa inte: Här är tegelvillan som fått Hemnet på fall

Copper Beech Farm Det fullt inredda vagnhuset med sovrum och ett vackert klocktorn. (Foto: JamesEdition)

ANNONS
ANNONS

Arkitektonisk fest

Utöver de interiöra höjdpunkterna bör även den eleganta uppfarten i viktoriansk stil uppmärksammas,  med en allé av träd och två torn i renässansstil. Med köpet kommer också två stora växthus, ett grindhus och ett vagnhus med ett vackert klocktorn.

En arkitektonisk fest som det nu blir upp till JamesEdition att förvalta. Det för oss till prislappen, som ännu en gång kan bli en av de saftigaste i USA:s historia, enligt James Edition.

Copper Beech Farm Entréhall med träpaneler i original och eldstad. (Foto: JamesEdition)

Mystisk ägare, saftig prislapp

För även om Copper Beech Farm inte kommer att slå miljardären och hedgefondförvaltarens Ken Griffins försäljningsrekord från 2019 på 240 miljarder, är förhoppningen ändå att försäljningen ska inbringa 150 miljarder dollar – alltså 1,5 miljarder kronor.

Nu väntar vi förstås med spänning på den potentiella rekordförsäljningen. Lite nyfikna är vi också på den mystiske ägaren till Copper Beech Farm som ännu inte givit sig tillkänna.

ANNONS

Copper Beech Farm Ett av flera vardagsrum med elegant eldstad. (Foto: JamesEdition)

Eldstad nummer tre i ordningen och ett vackert sällskapsrum med generöst ljusinsläpp. (Foto: JamesEdition)

Long Island Sound Vi kan inte svära på det, men gissar att detta är en relaxdel. Avslappnande och lyxigt känns det i alla lägen. (Foto: JamesEdition)

Copper Beech Farm Formell matsal med ett tak som tål att tittas extra på. (Foto: JamesEdition)

Copper Beech Farm Köket med fönster i flera väderstreck och maffig utsikt. (Foto: JamesEdition)

Copper Beech Farm Nästan alla rum på Copper Beech Farm har kunglig utsikt. Här över Long Island Sound. (Foto: JamesEdition)

ANNONS

Vill du läsa mer om lyxiga boenden? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst

Relaterade artiklar:

De dyraste fastigheterna i USA 2022

Kändisslottet som kan slå försäljningsrekord

Lev som författaren Charles Dickens i brittiskt palats

ANNONS
ANNONS