Vad kan arkitekten bakom Buckingham Palace ha gemensamt med nationalskalden Charles Dickens? Svaret finner du intill Regents Park i London, där en ikonisk byggnad anno 1820 väntar. 

ANNONS

Ja, tänk att det faktiskt var här en som den hyllade författaren Charles Dickens med familj en gång i tiden spenderade sina somrar, i ett lika imponerande som förtrollande sommarresidens om fem våningar, ritat av den numera legendariska arkitekten John Nash, skriver Robb Report. 

Här njuter du med fördel året om av en slottsliknande tillvaro med fem sovrum, sex badrum, gym och bastu, såväl som en vacker trädgård med en liten sjö utanför.

En vardag med guldkant som just nu betingar ett värde på  27,7 miljoner dollar, motsvarande 292 miljoner kronor, enligt mäklaren.

Storslagna sociala ytor och överdimensionerade fönsterpartier präglar den exklusiva interiören. (Foto: Knight Frank)

Två giganter, en byggnad

Författaren Charles Dickens räknas som en av Storbritanniens mest framstående författare från den viktorianska eran.

Med hyllade romaner som ”Lysande Utsikter”, ”David Copperfield” och Oliver Twist” rönte Dickens dessutom stora framgångar under sin livstid, vilket historiskt inte alltid varit fallet för konstnärssjälar.

ANNONS
ANNONS

John Nash är i sin tur arkitekten som gjorde sig ett namn under 1800-talets början genom att omforma britternas stolthet Buckingham Palace. Han står även bakom monumentet Marble Arch, som givit upphov till tunnelbanestationen med samma namn i London, tillsammans med flera andra prestigefyllda byggnader i Storbritannien.

Charles Dickens
Kvar från den viktorianska eran finns imponerande eldstäder och välbevarade utsmyckningsdetaljer. (Foto: Knight Frank)

Finkultur söker ny ägare

Mer än tvåhundra år senare kan mycket av det som var Nash signaturstil skönjas i både tidstypiska detaljer och utsmyckningar än i dag, även om byggnaden av förklarliga skäl har restaurerats och moderniserats genom årens lopp.

Resultatet är en vacker, cremefärgad fasad med överdimensionerade fönster och en spektakulär interiör, med bombastiska eldstäder och spatiösa ytor som inte håller igen på något av livets goda.

En arkitektdröm och ett stycke finkultur som nu är en del av den brittiska bostadsmarknaden i väntan på en ny ägare. För dig som föredrar att njuta av härligheten på avstånd, bjuder vi på ytterligare några godbitar inifrån byggnaden här.

Charles Dickens
Sobert sovrum i ljusa toner som utgör ett av totalt fem stycken. (Foto: Knight Frank)
Dickens
En stilfull garderob som det anstår ett praktfullt residens. (Foto: Knight Frank)
Charles Dickens
Hörde vi marmor? Javisst. (Foto: Knight Frank)
Charles Dickens
En rejäl balkong med utsikt över Regents Park. (Foto: Knight Frank)

Längtan till London? Läs mer om Charles Dickens forna sommarresidens här!

ANNONS
ANNONS

Vill du läsa mer om lyxiga boenden? Så här enkelt tar du del av Dagens PS kostnadsfria nyhetstjänst [Dagens PS]

Läs även: Pool och basketplan i Miami Beach för 477 miljoner [Dagens PS]

Läs även: Jennifer Lopez hus till salu för 450 miljoner [Dagens PS]