Sugen på att köpa en lyxvilla på en privat ö i Palm Beach, Florida? Har du en miljard kronor över, så finns det ett sådant unikt objekt till salu. 

ANNONS

Att köpa en lyxvilla i juli och flippa den till hösten med 300 miljoner i vinst. Låter det för bra för att vara sant? Det är dock precis vad bostadsutvecklaren Todd Michael Glaser försöker att göra.

Huset ligger på en privat ö på 2,27 hektar som byggdes genom muddring på 1930-talet i Palm Beach, Florida, strax norr om Miami. Bostadsutvecklaren lyckades att köpa loss den från de tidigare långtida ägarna i juli för 85 miljoner dollar, motsvarande 731 miljoner svenska kronor, enligt Wall Street Journal, som rapporterade om försäljningen.

Privat ö Privat ö

Det går bara att ta sig till ön via en privat bro, eller med båt, sjöplan eller helikopter. Huset är på drygt 2 300 kvadratmeter, med två pooler, garage för sex bilar och en egen tennisbana.

Glaser framhåller också att det bara tar minuter till lyxiga shoppinggatan Worth Avenue och den legendariska golfbanan Breakers Golf Course, som är den äldsta i Florida (och konkurrent till Donald Trumps ”södra Vita Huset”, golfklubben Mar a Lago Club som ligger gatan ner).

Bostadsutvecklaren har fått tillstånd att expandera huset ytterligare och göra det dubbelt så stort med 14 sovrum och en egen hårsalong, gym och spa, nya pooler och en träningsgreen för golf. Men innan han sätter igång med byggandet ska huset gå ut för försäljning ytterligare en gång, skriver Wall Street Journal.

Florida privat ö
Den planerade utbyggnaden. (Illustration: Todd Michael Glaser)

Potentiella köpare får då två alternativ – antingen köpa huset i sitt nuvarande skick för 120 miljoner dollar, motsvarande strax över en miljard svenska kronor, eller vänta tills den planerade ombyggnationen är klar då priset kommer att vara 200 miljoner dollar, motsvarande 1,7 miljarder svenska kronor.

ANNONS
ANNONS

”Ett hus för 100 miljoner dollar är inte så galet längre, tro det eller ej”, säger Todd Michael Glaser till WSJ.

Läs även: ”Piratens” förra herrgård till salu för över 400 miljoner [Dagens PS]