Just nu säljs lyxbostäder som aldrig förr i exklusiva området Mayfair i London. Ett svagare pund lockar internationella köpare, som hellre äger en bostad än betalar för dyra hotellnätter. 

ANNONS

Strax intill lummiga Hyde Park ligger det exklusiva området Mayfair. Här finns både eleganta radhus, lyxiga hotell och gourmetrestauranger. För den shoppingsugne finns fashionabla Bond Street ett stenkast bort.

Nu säljs rekordmånga bostäder här.

Bostäder för 637 miljoner

För första gången på två år är försäljningen på topp i Mayfair – medan de allra dyraste bostäderna i London är mer svårsålda. Enligt data från databasen LonRes såldes 15 objekt för 5 miljoner pund (cirka 63 miljoner kronor) eller mer i områdena Mayfair och St James’s under december och januari. Det rapporterar Bloomberg. 

Inte sedan december 2020 har det sålts så många objekt över 5 miljoner pund i dessa områden.

I december såldes en bostad i Mayfair för otroliga 50 miljoner pund, 637 miljoner kronor.

Försäljningen i Mayfair och St James’s var till och med bättre än för de tre fashionabla områdena Knightsbridge, South Kensington och Hampstead tillsammans under dessa två månader.

”Mayfair är en fristad för rika köpare som vill investera i fastigheter i London. Det finns en konstant efterfrågan och ett begränsat utbud, vilket driver upp priserna”, säger Camilla Dell, verkställande delägare på Black Brick Property Solutions.

Amerikanska köpare

Hon berättar för Bloomberg att flera av hennes klienter aktivt letar efter objekt i Mayfair, och är villiga att betala mellan 5 miljoner pund (cirka 63 miljoner kronor) till 15 miljoner pund (cirka 191 miljoner kronor). Bland klienterna finns amerikanare som letar efter en semesterbostad, och som föredrar att äga en bostad i stället för att betala tusentals pund per natt för ett hotellrum.

ANNONS
ANNONS

”Många av våra klienter besöker London när det är högtryck – sommar och jul – och tillbringar upp till 90 nätter här. Även med serviceavgifter skulle du fortfarande spara pengar, plus att du kan dra fördel av att du äger en tillgång som över tiden kommer att öka i värde”, säger Camilla Dell.

Anledningen till att lyxförsäljningen överträffar den bredare bostadsmarknaden i London just nu är delvis på grund av att rika köpare till stor del är skyddade från höga bolåneräntor. Nu är också pundet svagare gentemot den amerikanska dollarn, vilket lockar fler internationella köpare att köpa lyxbostäder i den brittiska huvudstaden.

Missa inte: Lyxbostäder i London säljs via WhatsApp [Dagens PS]