Många förknippar troligen Guldkusten med Västafrika, men faktum är att det även finns guldkorn att hämta i Skåne. Närmare bestämt vid Sätoftasjön i Höör där en representativ direktörsvilla med pool och sjöutsikt väntar. 

ANNONS

Med risk för att använda en kliché kan ett tillfälle aldrig bli mer gyllene än så här. Särskilt inte om möjligheten i fråga döljer sig på den skånska guldkusten. I det här fallet i ett sjönära läge vid Nybyvägen i Höör.

Här nära strandlinjen kring Sätoftasjön, insprängd bland storslagen natur, väntar en härlig villa i vinkel om åtta rum och kök och en stor sjötomt om 3 831 kvadratmeter med pool och lusthus. Allt till ett pris av 8 500 000 kronor, enligt mäklaren.

guldkusten
Inspräng i grönska ligger en härlig direktörsvilla från 1973. (Foto: Nordiska Fastigheter)

Intresserad av fler drömboenden, inredning och design? Så här enkelt får du Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev!

Ett utmärkt förvärv för dig som värdesätter havsstänk och sol, men även uppskattar ett dopp i poolen med jämna mellanrum. Är du dessutom intresserad av ännu mer yta finns det just nu möjlighet att komma över ytterligare två tomter, som sträcker sig hela vägen ned till sjön.

guldkusten
En vardag med närhet till både strandlinjen och poolen. (Foto: Nordiska Fastigheter)
guldkusten
Stor sjötomt med flera uteplatser. (Foto: Nordiska Fastigheter)

Intagande vy över guldkusten

Den rymliga huvudbyggnaden förenar ljusa och trivsamma rum med sjöutsikt och ett lugnt och tyst läge. De åtta rummen är fördelade på ett och ett halvt plan med sociala ytor och sovrum var för sig.

På nedre plan finner du ett stort och luftigt vardagsrum med parkettgolv som knyts samman av en härlig öppen spis. Här hittar du också kök och en vacker matsal med en utsikt som det anstår en direktörsvilla.

En trappa upp väntar fyra sovrum, med en intagande vy över guldkusten, varav ett stort med charmigt snedtak och altan.

Utanför huset njuter du av flera uteplatser, både i direkt anslutning till huset och vid poolområdet. Det är också här du hittar det vackert inredda lusthuset. Ett fantastiskt mervärde med potential att sätta guldkant på både sommar- och höstkvällar.

guldkusten
Det charmiga lusthuset sätter guldkant på vardagslunken. (Foto: Nordiska Fastigheter)
guldkusten
Ett extra vardagsrum med fantastisk utsikt. (Foto: Nordiska Fastigheter)
guldkusten
En ståtlig matsal med tillhörande sjöutsikt. (Foto: Nordiska Fastigheter)
guldkusten
Öppen spis och generösa fönsterpartier förgyller vardagsrummet. (Foto: Nordiska Fastigheter)
guldkusten
Ett av fyra, härliga sovrum med tillgång till egen altan. (Foto: Nordiska Fastigheter)

Vandring, fiske och bad

Som boende i Sätofta utgör vandring, fiske och bad ett naturligt inslag av vardagen. Bebyggelsen kring Sätoftasjön och Östra Ringsjön består till lika delar av fritidshus, äldre gårdar och året runt boenden, med tyngdpunkt på enfamiljshus byggda i slutet av 1900-talet.

ANNONS
ANNONS

Det lantliga och naturnära läget till trots bjuder området på goda servicemöjligheter såväl som kommunikationer. Till de båda centralorterna Hörby och Höör tar du dig smidigt med bil, resten av regionen nås även den enkelt med bil eller tåg.

Redo att bli med hus i Höör? Läs mer om veckans drömboende här!

Läs även: Obegränsat med morgondopp på Norra Lagnö[Dagens PS]