Vad föredrar du, morgondopp i havet eller bomben i poolen? Tillåt oss föreslå en tur till Norra Lagnö, där en totalrenoverad villa med insynsskyddad tomt, egen brygga och pool väntar. 

ANNONS

Sjöutsikt och solnedgångar är ingen metervara. Av det skälet känns det dumt att tacka nej de tillfällen härligheten bara rullas ut framför näsorna på oss. Precis en sådan möjlighet hittar du just nu ute på Norra Lagnö.

Här nere vid vattenbrynet väntar en insynsskydd sjötomt om 2300 kvadratmeter med en rejäl brygganläggning och segelbåtsdjup på att du ska komma över och ta dig ett dopp. Kanske även basta innan badet i den närliggande sjöstugan med vedeldad bastu och relaxrum?

Norra Lagnö
Kan vi fresta med ett besök i bastun innan frukost? (Foto: Wrede Fastighetsmäkleri)
Norra Lagnö
I sjöstugan döljer sig utöver bastu ett trivsamt relaxrum i i New England-stil. (Foto: Wrede Fastighetsmäkleri)

Utsikt över Stockholms inlopp

Till detta kommer också en ljus villa från 1973 som under 2000-talets början genomgått en totalrenovering. Det har resulterat i ett ombonat hus med generösa, sociala ytor och gedigna materialval fördelat på åtta rum och kök. En välplanerad skärgårdsdröm som just nu kan bli din för 25,5 miljoner enligt mäklaren.

På entréplan hittar du ett modernt kök och vardagsrum. Det senare försett med öppen spis och stora skjutbara glasdörrar som vetter ut mot terrassen och Stockholms inlopp utanför. Här finns också sovrum och ett helkaklat badrum utrustat med golvvärme för frusna tår.

Övervåningen består i sin tur av en sovrumsdel med sovplatser för flera och ytterligare ett badrum, även det med behaglig golvvärme.

Norra Lagnö
Poolområdet är väl insynsskyddat och inbäddat i grönska. (Foto: Wrede Fastighetsmäkleri)

En förflyttning en trappa ned tar dig till källarplanet. En riktig överraskning i termer av möblerbar yta och mervärden med flera sovrum, vinkällare, gym, bastu och ett spa med bubbelbadkar.

Och så till poolen som placerats i anslutning till ett stort tralldäck bland fruktträd och buskage. En härlig plats för hela familjen att samlas på de dagar ni inte lapar sol nere vid bryggan eller tar ut båten på en tur.

Norra LAgnö
Huset omges av en härlig terrass med utsikt över Stockholms inlopp. (Foto: Wrede Fastighetsmäkleri)
Norra Lagnö.
Läckert kök med vackert trägolv. (Foto: Wrede Fastighetsmäkleri)
Norra Lagnö
Skulle det råda brist på samtalsämnen runt middagsbordet går det alltid att tala om utsikten. (Foto: Wrede Fastighetsmäkleri)
Vad mer kan sägas om vardagsrummet än att fredagsmyset är räddat. (Foto: Wrede Fastighetsmäkleri)

Anor från 1500-talet

Norra Lagnö är halvö med anor från 1500-talet som än i dag lockar Stockholmare från innerstaden till skärgårdsliv och avkoppling. Så är det också en plats som erbjuder mycket förströelse vare sig du är bofast eller sommarkatt på tillfälligt besök.

Värda att lyfta fram är kommunikationerna som i dag är mycket goda tack vare SL-båtarna som går från Stockholm City till ångbåtsbryggan. Ett utmärkt färdsätt både för dig och gästande besökare.

ANNONS
ANNONS
Norra Lagnö
Plötsligt händer de bara. Solnedgångarna. (Foto: Wrede Fastighetsmäkleri)

Saknar du en pool eller brygga i ditt liv? Besök veckans drömboende här!

Intresserad av fler drömboenden, inredning och design? Så här enkelt får du Dagens PS kostnadsfria nyhetsbrev!

Läs även: Nu säljer kändisparet lyxhuset på Lidingö [Dagens PS]