Söker du en avskild plats för lugna kvällar fjärran från vardagen i stan? Då är denna 10 hektar stora lantegendom strax utanför Öregrund en fantastisk möjlighet. 

ANNONS

Med ett avskilt läge innanför Djurstens fyr, finns denna magnifika sjötomt. På en egen udde skyddad av ett yttre band av öar, ligger en fastighet vars make sällan kommer ut på marknaden idag.

Innanför ett band av skyddande öar, ligger denna fantastiska sjötomt på 10 hektar. (Foto: Skeppsholmen)

På trädgårdsdelen av tomten finns två hus. Dels huvudbyggnaden om 4 r o k som är uppförd i två plan, har putsade fasader och stora trädäck för socialt umgänge.

För vardag och fest

Huset är verkligen uppfört för att vara inbjudande till såväl vardag som fest. Stora  sällskapsutrymmen  med härlig rymd, stora fönsterpartier mot havet, kakelugn och trappa upp till övre plan.

Öregrund
I en blandning av modernt och klassiskt bjuder det stora huset in till både umgänge som sköna lugna stunder. (Foto: Skeppsholmen)

Köket ligger helt rätt  i huset med stora fönster ut mot havet med en utsikt som gör att du aldrig kommer vilja släppa taget om matlagningen.

Öregrund
Utsikt direkt mot haver från matsalsbordet. Kan det bli bättre? (Foto: Skeppsholmen)

Bra för båtlivet

Ute på udden ligger sjöstugan i direkt anslutning till brygganläggningen. Med skyddat läge så kan du ha båtarna ögon på plats. Och även själv sköta om dem med den ramp som finns på tomten.

Öregrund
Sjöstugan med bryggor och egen ramp gör båtlivet enkelt. (Foto: Skeppsholmen)

På fastigheten finns dubbelgarage på gjuten platta och stort loft för förvaring samt båthall med vagnslider och förråd samt plan uppställningsplats i direkt anslutning. Vid huvudbyggnaden, med sjöutsikt finns en grillkåta som nyttjats flitigt till kräftkalaset och sena sommarkvällar.

Trädgården runt husen bjuder på helt plana ytor för lek och spring och i den angränsande tillhörande skogen finns gott om bär och svamp.

ANNONS
ANNONS
Öregrund
Mycket välvårdad anläggning med krattade grusgångar och klippta gräsmattor. (Foto: Skeppsholmen)

Fastigheten har borrad brunn med god tillgång på dricksvatten och båda husen anslutna till en 3-kammarbrunn med infiltrationsbädd. Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Öregrund
Gott om plats mot grannarna ger huset ett skönt eget läge. (Foto: Skeppsholmen)

Fastigheten som omges av en del inägomark ger en naturlig privacy. I sommaridyllen Öregrund som man når enkelt med båten eller bilen på 10 minuter finns stor gästhamn med trevliga restauranger, gågator och små butiker.

Här kan du läsa mer:

Fastigheten hos mäklaren
De bästa sjökrogarna i Öregrund [Dagens PS]