Dagens PS

Topplistan: Bästa sjökrogarna i Öregrunds skärgård

sjökrogar
Öregrunds skärgård bjuder på gott om sjökrogar i toppklass. (Foto: Wiki Commons)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 12 juli 2022Publicerad: 12 juli 2022

Bäst i alla tester: Redaktionen på Dagens PS har sammanställt en topplista över de tio sjökrogar i Öregrunds skärgård som är bäst i alla tester. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Genom att ha tagit fram genomsnittet från kundomdömen på Google, Tripadvisor, Reco och Facebook vet vi nu vilka krogar som rent statistiskt sett är de mest populära just nu, på en skala 1 till 5 där 5 är bäst. Sammanställningen visar på så sätt en mer korrekt bild än ett enskild test eftersom flera tester är inräknade.

Läs och inspireras, men framför allt – boka bord!

Plats 10; Bojabäs

Stjärnkrögaren Melker Andersson fortsätter med sin fisk- och skaldjurskrog Bojabäs i Öregrund ännu en sommar. Gästerna uppskattar den trevliga personalen, det havsnära läget och den utsökta maten – särskilt bojabäsen.

Betyg: 4,0

Melker Anderssons krog Bojabäs i Öregrund. (Foto: Facebook / Bojabäs)

ANNONS

Senaste nytt

Plats 9: Restaurang Hummelgrund

Restaurang Hummelgrund är en klassisk sjökrog i hjärtat av Öregrund, som har öppet året om. Krogen ligger i en mysig villa med utsikt över Öregrunds vackra skärgård. Menyn är traditionell och pålitlig, med rätter som råraka, halstrad röding och wallenbergare.

ANNONS

Betyg: 4,0

Restaurang Hummelgrund, i hjärtat av Öregrund. (Foto: Facebook / Hummelgrund)

Plats 8: Söderströms Veranda

“Sharing is caring”, skriver grundarna bakom Söderströms Veranda på sin hemsida. På Söderströms uppmanas gästerna att dela på utsökta smårätter inspirerade av Orienten, och är ett perfekt restaurangval för dig som är lite trött på den traditionella skärgårdsmaten.

Betyg: 4,2

sjökrog

Söderströms Veranda i Öregrund tar plockmat till en ny nivå. (Foto: Söderströms Veranda)

Plats 7: Simpnäs Hamncafé

Simpnäs Hamncafé i Simpnäs Hamn bjuder på äkta skärgårdskänsla för alla åldrar. Här finns både café, matsal och presentbutik för den shoppingsugna. Själva krogen har en spektakulär utsikt över Ålands hav.

ANNONS

Betyg: 4,4

sjökrog

Simpnäs Hamncafé är ett riktigt smultronställe. (Foto: Simpnäs Hamncafé)

Plats 6: Restaurang Doppingen

Doppingen är belägen vid Gräsöbadens camping, och har en magnifik havsutsikt. Här utlovas varma solnedgångar, enkel men vällagad mat och avslappnad stämning – precis vad man vill ha på sommaren.

Betyg: 4,5

Restaurang Doppingen ligger vid Gräsöbadens camping. (Foto: Doppingen)

Plats 5: Kafé Wilma

Omåttligt populära Kafé Wilma är som det låter egentligen mer av ett café, men serverar också utsökta lunchrätter i skärgårdsanda. Gäster uppskattar särskilt de goda bakverken, hemleveransen av frukost och de fräscha salladerna.

ANNONS

Betyg: 4,5

Populära Kafé Wilma, i Öregrund, har stadens godaste bullar. (Foto: Facebook / Kafé Wilma)

Plats 4: Gula Huset

Befinner du dig i Öregrund men gärna skulle vilja drömma dig bort till Italien för en kväll måste du ta dig till Gula Huset. Här serveras äkta italienska rätter gjorda med kärlek, både pizzor och pastarätter som Frutti di Mare och Filetto di Parma.

Betyg: 4,6

sjökrog

Gula Huset i Öregrund bjuder på äkta italiensk kost. (Foto: Gula Huset)

Plats 3: L8 i hamnen

Sjökrogen L8  ligger i Grisslehamns fiskehamn och får skyhöga betyg av besökare. L8 är en unikt personlig krog och kockarna arbetar på känsla snarare än efter recept. Majoriteten av allt som serveras är gjort på ekologiska råvaror från småskaliga gårdar runt om i Sverige. Ta dig hit i sommar – du kommer inte att ångra det.

ANNONS

Betyg: 4,6

sjökrog

L8 i hamnen sätter råvarorna och gästerna först. (Foto: L8 i hamnen)

Plats 2: Strandnära

Strandnära är en av Öregrunds absolut mest populära sjökrogar, mycket på grund sin oslagbara atmosfär. Här trivs du som uppskattar goda råvaror, gott vin och trevliga konversationer. Bistron ligger precis vid stranden, där man efter middagen kan slå sig ner under stjärnorna och njuta av lite bra musik.

Betyg: 4,6

Stämningen på Strandnära är svår att slå. (Foto: Strandnära)

Plats 1: Forslundska Villan

Sist men inte minst, sjökrogen i Öregrunds skärgård som är bäst i alla tester – Forslundska Villan. Bara ett stenkast från hamnen i Östhammar ligger denna pärla, som grundades 2017 av paret Michaela Puls och Luke Hurst

ANNONS

Hit kommer gäster både för den magiska sekelskiftesmiljön och lyxiga fyrarättersmenyn, med rätter som råmarinerad gösfilé, vårlamm från Mellangården och vispad fläderpannacotta. Minst sagt värt ett besök i sommar!

Betyg: 4,9

krog

Forslundska Villan bjuder på mat i absolut toppklass. (Foto: Forslundska Villan)

Läs mer: Topplistan: Bästa sjökrogarna i Trosa skärgård        

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS