Dagens PS

Bo granne med prins Charles – för 86 miljoner

prins Charles
Prinsessan Diana brukade under sitt äktenskap med prins Charles ta löprundor på marken som nu är till salu. (Foto: Strutt & Parker/TT)
Dagens PS
Dagens PS
Uppdaterad: 29 sep. 2021Publicerad: 29 sep. 2021

Granne med prins Charles, med marker där prinsessan Diana en gång promenerade, ligger godset Elmstree House som nu är till salu.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Med anor från 1100-talet är det inte en vanlig lyxvilla som nu kommit ut på marknaden för första gången på mer än 70 år.

Det allra mest intressanta är dock inte godset i sig, utan adressen: närmaste granne till Highgrove, prins Charles lantliga tillflykt i det natursköna Gloucestershire.

Huvudbyggnaden har elva sovrum och en balsal som ett av sex mottagningsrum. På godset finns också ett annex med tre sovrum, en gårdsbyggnad med fyra sovrum, och en stuga med två sovrum.

Jogga som prinsessan Diana

Ett vagnshus och stallar, ekonomibyggnader och en muromgärdad trädgård i ett parklandskap med dammar är självklarheter i den lantliga idyllen, som omfattar 47 hektar land.

Prinsessan Diana sågs ofta promenera och jogga i markerna innan hennes äktenskap med prins Charles bröt samman.

Enligt Daily Mail spekulerar ortsborna i att närheten till prins Charles kanske kan få prins William och hans hustru Catherine att bjuda på egendomen. Paret, som delar sin tid mellan Kensington Palace och Anmer Hall i Norfolk påstås fundera på att byta lantställe för att vara närmare drottning Elizabeths Windsor castle.

Fantastiskt renoveringsobjekt

ANNONS

Enda problemet för den unga familjen skulle vara att mäklarna presenterar egendomen som ett renoveringsobjekt, kanske inte det idealiska stället att bo med små barn.

Sedan 1947 har den ägts av ett lantbrukarpar, som födde upp får och nötboskap. 

Gården drevs fram till 2013, då den föregående ägaren avled, och säljs nu av de efterlevande genom Strutt & Parker, som kallar den “ett helt fantastiskt restaureringsprojekt”. Priset är satt till 7,5 miljoner pund – motsvarande 86 miljoner svenska kronor.

Matthew Sudlow, representant för Strutt & Parker, säger:

“Att hitta ett hus som är så arkitektoniskt rent som Elmstree i den här delen av världen är anmärkningsvärt.”

Läs även: Prins Harrys nya jobb som tech-chef

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS