Dagens PS

Därför dräller det av Rolex och Patek på marknaden

Rolex Patek
Rolexklockor på andrahandsmarknaden blir billigare. (Foto: TT)
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren
Uppdaterad: 31 aug. 2022Publicerad: 29 juli 2022

Någon kanske säger att ”ur led är tiden”. I så fall gäller det även den tid som mäts av Rolex och Patek. Nu fylls marknaden av dyra klockor och priserna sjunker.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Chrono 24 är handelsplattformen för toppklockor och har mer än en halv miljon klockor listade för försäljning på sin hemsida. Från företaget säger man nu att utbudet av troféklockor som Rolex Daytona och Patek Nautilus 5711A ”är mycket större nu”.

Samtidigt har priserna sjunkit vilket man bland annat förklarar med att problem för kryptovalutor fått en utlöpare i att det gjort utbudet av de mest eftertraktade klockorna större, rapporterar Bloomberg.

“Påverkar direkt”

De sänkta värderingar av kryptovalutor vi sett ”har direkt påverkat prissättningen av lyxklockor från märken som Rolex och Patek Philippe”, säger det Karlsruhe-baserade företaget.

När kryptovalutornas värdering steg skapade det en ny klass av lyxköpare vilket ledde till en aldrig tidigare skådad prisökning på klockor från Rolex, Audemars Piquet och Patek, skriver Bloomberg.

När de värderingarna nu sjunkit försvinner den nya köpargruppen och lämnar klockorna till salu på webben.

Fortfarande hyfsad prislapp

Bloomberg exemplifierar med en Patek Philippe Nautilus 5711A som steg till 240 000 dollar första kvartalet, enligt Chrono 24 och nu har ett marknadsvärde på i och för sig icke föraktliga 190 000 dollar.

ANNONS

Men den enes bröd och så vidare. Chrono 24, som har planer på en börsnotering, säger till Bloomberg att de förväntar sig en fortsatt ökning av den totala försäljningen av klockor på sin webb under andra halvåret…

Läs även: Rolex slår guld, aktier och fastigheter – bästa investeringen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

Torbjörn Karlgren
Torbjörn Karlgren

Reporter på Dagens PS med gedigen bakgrund som bland annat bevakar privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS