Oskyldiga till bedrägeri och korruption. Det är domstolens beslut efter den uppmärksammade rättegången mot Sepp Blatter och Michel Platini. 

ANNONS

Före detta Fifa-ordförande Sepp Blatter och före detta Uefa-ordförande Michel Platini är inte skyldiga till bedrägeri och korruption. Det är beskedet från den schweiziske domaren idag.

De båda fotbollspamparna anklagades för att olagligen arrangerat en utbetalning på ungefär 21 miljoner kronor till Platini. Fotbollspamparna säger att det rör sig om konsultarvode för jobb Platini gjort åt Fifa under åren 1998-2002, något som Dagens PS tidigare rapporterat om.

Bedrägeri och mutor

Utredningen av härvan har tagit sex år. De båda åtalade har hela tiden nekat till anklagelserna om bedrägeri och mutor.

”Jag har inte varit fläckfri genom livet, men i det här fallet är jag oskyldig”, sade Blatter till pressen på väg in i rättssalen enligt SVT.

Åklagaren yrkade på att Blatter och Platini skulle dömas till 20 månaders fängelse, och att hela beloppet skulle återbetalas.

Avstängda från fotboll

Sepp Blatter har hela tiden sagt att hela affären är ett administrativt problem, och att det aldrig borde tagits till domstol.

På fredagens förmiddag meddelar den schweiziska domaren att Plaitini och Blatter frias av domstolen.

ANNONS
ANNONS

”Sanningen har kommit fram i den här rättegången, och jag är djupt tacksam mot tribunalens domare för deras beslut”, säger Michel Platini enligt Bloomberg.

Både Sepp Blatter och Michel Platini stängs av från fotboll i december 2015 efter att skandalen uppdagas. Det gjorde slut på Platinis chanser att bli ny Fifa-ordförande.

Läs även: Fotbollspampar avstängda i åtta år [Dagens PS]