Bellevueparken i Stockholm är en del av den Kungliga Nationalstadsparken och ligger beläget nära populära Hagaparken. Samtidigt som Hagaparken är en av Stockholms mest populära parker har Bellevueparken hamnat något i skymundan. Dagens PS har gjort en guide till några av Bellevueparkens pärlor, perfekta att besöka i sommar.

annons
annons

Carl Eldhs ateljé. Vackert och lummigt beläget ligger Carl Eldhs ateljé med utsikt över Brunnsviken. Carl Eldh var under 1900-talets första hälft en av Sveriges mest anlitade konstnärer. I över tre decennier arbetade och levde hans i ateljén som idag är museum. I ateljén går att beskåda skulpturer, skisser och andra föremål. Allt står orört sedan Eldh levde där.

 

Carl Eldhs ateljé Hemester Semester
Ateljé står orörd sedan Eldhs tid. (Foto: TT)

Eldhs kafé. I trädgården bredvid Carl Eldhs ateljé har museet ett litet sommarkafé. Kafét erbjuder allt ifrån glass, bullar, kakor, kaffe och te. En lummig och avkopplande miljö som trots sin placering innanför tull känns långt från stan.

Paschens Malmgård. Hovmålaren Johan Pasch köpte 1755 en tomt på udden i Brunnsviken. Där uppförde han en malmgård som senare fick namnet Bellevue. Paschens Malmgård erbjuder idag allt från festvåning och kafé till övernattning i romantiska rum.

Pipers parasoll hemester semester
Ta en paus under Pipers parasoll i sommar. (Foto: Wikimedia)

Pipers parasoll. Ta en paus under Pipers parasoll efter en promenad runt Bellevueparken. Här finns gott om bänkar med sittplatser. Pipers parasoll är placerat vid udden med vacker utsikt över Brunnsviken.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Upplev Sverige från hästryggen i sommar [Dagens PS]