NHL-legenden Wayne Gretzky skaffade sin 34 fot långa och urtjusiga mahognykryssare i september, men då hann han och hustrun inte njuta av pärlan mer än ett par dagar.

ANNONS

Nu är sommaren här igen och nu blir det åka av i den specialbyggda mahognykryssaren för Wayne Gretzky – världens främsta ishockeystjärna genom tiderna – och hans fru Janet.

Gretzky – ”The Great One” – berättar i en intervju med Robb Report att paret åker tillbaka till sitt sommarställe vid Lake Coeur d’Alene i Idaho, och då är båten i vattnet igen ”och sedan ska vi ha kul hela sommaren på sjön”, avslöjar kanadensaren och ishockey-ikonen.

Givetvis har grabben, som hade nummer 99 på tröjan, även sitt hemlands flagga vajande i vinden i aktern på skutan.

Den kanadensiska flaggan är pricken över i:et på denna specialbyggda motorbåt, en Steinway 340 HT (Steinway är uppkallat efter den världsberömda pianotillverkaren) , som ger ifrån sig ett starkt men bedårande vackert sken som lyser upp tillvaron på sjön.

Träbåten har 16 lager lack med inslag av glänsande, rostfritt stål. Interiören är helvit.

ANNONS
ANNONS

Båten till hockeyhjälten är byggd av träspecialister

”Paret ville ha en klassisk dagbåt, med mycket utrymme för familj och vänner, plus gott om prestanda i kombination med en smidig åktur”, säger Jim Brown, chefsdesigner på Coeur Custom, till Robb report.

Det är alltså träbåtsspecialisterna på Coeur Customs som byggt båten åt Great Gretzy och hans fru.

”Vi har byggt många vackra båtar genom åren. Men för mig är den här utan tvekan den finaste, den mest anmärkningsvärda, med all stil och detaljrikedom”, säger Jim Brown.

Motorbåten går snabbt, men Gretzky har ingen brådska

Snabbt går den också, Gretzkys leksak, 50 miles per hour (mph) och det är inte alls underligt eftersom båten är utrustad med par Mercurymotorer på 8,2 liter vardera, som ger kraftfulla 430 hästkrafter.

”Båtvarvet sa till mig att det skulle gå fort, men för att säga sanningen bryr jag mig inte så mycket om det”, säger Gretzsky till Robb Report och tillägger:

”Jag var relativt snabb när jag åkte skridskor, men nuförtiden kör jag bilen långsamt. Jag kör gärna min båt långsamt.”

ANNONS
ANNONS

Wayne Gretzky har rekord för flest gjorda mål (894), assist (1963), poäng (2857) och hat-tricks (50) under grundsäsongen i karriären.

I april 1999 la han skridskorna på hyllan, men han är fortfarande den NHL-spelare som innehar flest rekord.

Läs mer om det här.

Läs även: Wayne Gretzky säljer lyxhus i Florida – för andra gången! [Dagens PS]