Dagens PS

Unikt fynd: K-märkt Coronet under klubban

Coronet
Är du sugen på en av världens äldsta båtar från danska Coronet, är det nu du ska passa på. I morgon går en av de finaste på auktion. (Foto: Toveks)
Anders Værnéus
Anders Værnéus
Uppdaterad: 22 nov. 2023Publicerad: 21 nov. 2023

I morgon stänger auktionen på en mycket läcker och unik Coronet hardtop-båt som dessutom är K-märkt av Sjöhistoriska museet. Det vill du inte missa.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Coronet 18 Hard Top Sedan. Det är den korrekta benämningen på den K-märkta Coronet som säljs på Toveks auktioner med avslut i morgon.

Båten har en fantastisk historia, och den börjar med en svensk som råkar passera Coronets fabrik i Danmark, ser båten på varvsplan genom tågfönstret, och blir kär direkt.

auktion
Den är inte bara snygg, den är läcker också. En riktig pralin signerad 1956. (Foto: Tovek)

Du som åker tåg, vet hur kort tid det rör sig om.

Kanske förstår du då också att det handlar om verklig kärlek när mannen på tåget, kliver av på nästa station, tar sig till fabriken i fråga , och köper ett exemplar av båten för leverans hem till Mälarbaden.

Långt ägande

Så började det alltså.

Sedan kom båten att stanna länge i familjen, och användes på Mälaren med omnejd genom decennierna. Med åren blev den sliten, fick nya ägare, och hamnade till slut hos en stor entusiast i Hudiksvall.

auktion
Dynor, ratt och reglage. Allt är återställt till original anno 1956. (Foto: Tovek)

Med god entusiasm och kunskap, renoverades båten och dess historia fiskades upp. Som ett resultat av det ställdes båten ut på Allt för Sjön 2015 i Kungliga Motorbåt Klubbens 100-årsmonter.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

K-märkt av Sjöhistoriska

Extra uppmärksamhet fick både båt och ägare också när Sjöhistoriska Museet valde att K-märka henne –trots att båten inte var svenskbyggd.

auktion
En logotype att vara stolt över. Speciellt när den sitter på en av världens äldsta Coroneter. ((Foto: Tovek)

Nu ska denna klassiker och faktiskt även några andra båtar säjas på auktion. Slutdatum är redan i morgon så skynda dig att ta några snabba investeringsbeslut om du vill vara med och bjuda.

Lycka till.

Läs mer:

Om auktionen på denna unika båt här.

Om Coronets historia här (Dagens PS)

ANNONS

ANNONS
ANNONS
Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

Anders Værnéus
Anders Værnéus

Journalist, författare och expert på klassiska båtar.

ANNONS

Senaste nytt

ANNONS