Mannerfelt Design Team tar hem pris för sin design av Pirelli 35. Det är andra gången svenskarna kammar hem ett pris i den prestigefyllda tävligen Red Dot Design Award

ANNONS

”Red Dot” är designvärldens motsvarighet till Nobel. Mannerfelt Design Team kammade hem årets pris i kategorin ”Product Design” för ribben Pirelli 35.

Båten är ett resultat av samarbetet mellan TecnoRib och Pirelli som sedan 2006 återigen bygger gummibåtar i det exklusivare segmentet.

Mannerfelt Design Team, som tidigare hette Ocke Mannerfelt Design, har ritat båtar i över 30 år. Firman ligger bakom mängder av segel- och motorbåtar – kommersiella såväl som tävlings- och fritidsbåtar.

De är internationellt erkända för sina snabba och innovativa båtar som vunnit över 14 världsmästerskap.

Ritat båtar på uppdrag av Pirelli har de gjort länge.

ANNONS
ANNONS
TecnoRib 35
Ocke Mannerfelts son Ted är den som har designat den vinnande båten (Foto: Pirelli).

Best of the Best

Ocke Mannerfelt är en legend i båtvärlden, men idag är det sonen Ted som är vd. Han är även den som designat vinnarbåten, men har kanske något förvånande, en bakgrund som bildesigner hos Jaguar.

Till Dagens PS säger Ted att han är väldigt glad över att vinna, men samtidigt förvånad. Det är ovanligt att vinna priset två gånger menar han.

Det är alltså inte första gången Mannerfelt vinner det prestigefyllda priset. 2009 vann han priset best-of-the-best, i kategorin ”transport”.

TecnoRib
Designern Ted Mannerfelt (Foto: Mannerfelt Design).

Bygger på TecnoRib 42

Med Pirelli 35 ville designern skapa en båt som ser snabb ut även när den ligger still. Båten bygger på Pirelli 42, med samma former men med mindre dimensioner.

Med sina 11,2 meter i längd och 3,8 meter i bredd är båten den minsta av modellerna i Pirellis walkaround-koncept.

ANNONS
ANNONS

Båten har ordentliga gångbord och många solplatser både för- och akteröver. Längst bak finns en soffa med bord för den som vill äta. Det finns även dinette, och för den som vill går den att utrustas med badrum.

Pirelli
Gott om plats för sol ombord både för- och akteröver (Foto: Pirelli).
Pirelli
Båten ska se snabb ut även när den ligger still säger Ted Mannerfelt (Foto: Pirelli).
Pirelli
Stolta vinnare av Red Dot (Foto: Pierelli).

Läs mer här

Läs även: Hallberg-Rassy bygger sin största båt någonsin [Dagens PS]