Dagens PS

Svenska Alukin lanserar ny aluminiumbåt

Alukins nya hyttbåt utlovar både komfort och stabilitet. (Foto: Alukin Boats Sweden).
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 14 juni 2022Publicerad: 14 juni 2022

Alukin Boats Sweden lanserar en helt ny aluminiumbåt, vid namn Alukin C 650. Båten blir den minsta i båttillverkarens modellserie med skrov på 6,5 meter men erbjuder trots det ultimat komfort och stabilitet. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den nya designen har optimerats sett till utrymme och erbjuder gott om funktionella ytor trots att skrovet endast är 6,5 meter. Hela båten är helsvetsad, vilket gör att den både är oerhört vridstyv och stabil. 

Trygg även för ovana förare

Alukin C 650 ska kännas trygg även för den ovane båtföraren. Aluminiumbåten är lättkörd och svarar snabbt, likt en sportbil, och är tänkt att ge stor körglädje.

Hytten har fått en ny look och ger nu rymlig plats för sex personer, och har dessutom en stor manuell taklucka som vid fint väder erbjuder känslan av en helt öppen båt. Ratten är höj- och sänkbar, för att anpassa till personliga preferenser.

Hytten erbjuder gott om plats för sex personer. (Foto: Alukin Boats Sweden).

hyttbåt

Rymlig hytt och höj- och sänkbar ratt, för individuella preferenser. (Foto: Alukin Boats Sweden).

Det finns gott om stuvutrymmen både på för- och akterdäck, och båten är utrustad med dieselvärmare samt tre vindrutetorkare. 

ANNONS

Senaste nytt

Ljuddämpning för ultimat komfort

ANNONS

Alukin C 650 kör cirka 42 knop i maxfart, med 200 hk, och drar cirka 0,95 i marschfart, det vill säga omkring 27 knop. 

Precis som alla Alukins båtar är även denna helsvetsad i ett enda stycke, och hytt och skrov utgör en enda enhet för att ge högsta möjliga stabilitet och styrka. Den är dessutom försedd med tillverkarens ljuddämpningskoncept, som är framtaget för att leverera utomordentlig komfort.

aluminiumbåt

Alukin C 650 svarar rappt och snabbt, som en sportbil. (Foto: Alukin Boats Sweden).

Lär bli en skärgårdsfavorit

“Alukin C 650 är riktigt rolig båt att köra, den svarar kvickt och rappt och är enkel att manövrera”, säger Maria Nikula, Brand Manager för Alukin Boats Sweden. “Mercurys 200hk motor med elektrohydraulisk servostyrning bidrar till en fantastisk körupplevelse och stabiliteten i skrovet bidrar till en väldigt trygg känsla. Jag tror detta kommer bli en riktig skärgårdsfavorit för dem med behov av en praktisk båt för både nytta och nöje.”

Läs mer om båten och se fler bilder på Alukin.se.   

Läs mer: Quarken 27 Cabin – riktigt smart lösning 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS