Dagens PS

Superyachterna trängs i St Barts över nyår

superyacht
Superyachterna flockas till St Barts över nyår. (Foto: Burgess)
Johan Augustin
Johan Augustin
Uppdaterad: 28 dec. 2022Publicerad: 28 dec. 2022

Miljardärernas superyachter trängs som vanligt i Karibiens St Barts över nyår. I år gäller det att glänsa igen, och med undantag av de ryska oligarkerna är det en rejäl uppvisning som gäller. Här är några av årets superyachter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hamnen i huvudstaden Gustavia är kanske lite mindre fullbokad i år, vilket beror på att många ryska oligarker inte har kommit hit.

Men det kvittar egentligen eftersom några av världens rikaste personer har tagit hit sina lyxbåtar för att åka runt i Karibiens övärld och kommer till just St Barts över nyår för att kolla in de spektakulära fyrverkerierna, berättar Forbes.

Många av yachterna är utchartrade så det är knappast troligt att man får syn på de rätta ägarna, men trots det är det en fest för ögat för den båtintresserade.

Vinkällare och basketplan ombord

Bland de största utmärker sig Rising Sun på 454 fot, som ägs av miljardären och nöjesmogulen David Geffen. Superyachten har 82 rum och plats till 16 gäster och 42 besättning. Här finns givetvis en vinkällare och basketplan för att nämna några detaljer.

Rising Sun

Rising Sun är en av bjässarna i St Barts. (Foto: Rising Sun)

Den som gillar spa och wellness ska blicka mot Kaos, en 361 fots superyacht som har en egen hamman, bastu och beach club. Kaos ägs av Wallmart-miljardären Nancy Walton Laurie.

ANNONS
Kaos

Superyachten Kaos har 15 kabiner för sammanlagt 30 gäster. (Foto: Kaos)

Även världens rikaste man tänker givetvis inte missa att visa upp sin egendom. LVMH-miljardären Bernard Arnaults 333 fots Symphony finns på plats med sina åtta sviter, en utomhus-biograf och svårslagen jacuzzi.

ANNONS

Senaste nytt

En annan klassiker kommer ligga i Gustavias hamn, nämligen världens mest berömda superyacht – Christina O.

Den grekiska skepparen och miljardären Aristotle Onassis tog ofta med kändisar som bland annat Marilyn Monroe och Richard Burton ombord. Idag ägs yachten av den irländska advokaten Ivor Fitzpatrick.

Världens mest berömda superyacht - Christina O

Christina O har en spännande historia som slår de flesta superyachter. Den är fortfarande en pärla som sticker ut bland mängden. (Foto: Silver Star Yachting)


Läs även:
Roman Abramovichs superyacht Eclipse är såld – okänd köpare

Läs även: Svensken äger en av världens dyraste superyachter

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

Johan Augustin
Johan Augustin

Reporter på Dagens PS baserad i Sydney, Australien. Lång erfarenhet av resereportage.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS