Den ryske oligarken och Roman Abramovich uppges ha sålt sin superyacht Eclipse, som befinner sig i Turkiet. Det råder många frågetecken kring försäljningen av yachten men det lär röra sig om en annan oligark som ligger bakom köpet. 

ANNONS

Det råder stort hemlighetsmakeri kring Roman Abramovich och hans superyacht Eclipse som ligger i Turkiet, där den och andra superyachter inte kan tas över av västländer genom sanktioner. Nu verkar det som om Eclipse har bytt ägare, men eftersom ägaren är okänd kan det röra sig om namnbyte på papper som i slutändan gör att Eclipse trots allt fortsatt ägs av Abramovich uppger Nautic Magazine.

Det är superyacht-vloggaren eSysman som rapporterar om nyheten att Eclipse nu är såld.

Roman Abramovich har flyttat rikedom till Turkiet

Eftersom Abramovich finns med på sanktionslistorna har han flyttat en stor del av sin rikedom till Turkiet och Förenade arabemiraten. Där ingår Abramovichs superyachter Eclipse och Solaris, som ofta beskrivs som världens dyraste, största och mest tekniskt avancerade superyachter.

Enbart Eclipse är värderad till någonstans mellan 600 miljoner dollar och 1 miljard dollar. Den ska redan innan invasionen i Ukraina påbörjades ha bytt ägare, även om Abramovich kunde kopplas till yachten långt därefter eftersom oligarken betalade besättningen som seglade in i Turkiet i krypto – sedan han inte kunde säkra annan likviditet.

Läs även: Medvetjuks superyacht säljs – pengarna till Ukraina [Dagens PS]

ANNONS
ANNONS

Läs även: Svensken äger en av världens dyraste superyachter [Dagens PS]