Den norske designern Kurt Strand har presenterat ännu en futuristisk superyacht – inspirerad av vikingar och långskepp. Yachten heter Norway, och har bland annat en hiss upp i mittmasten till en utsikt på 100 meters höjd.

ANNONS

Superyachten Norway mäter 161 meter och har segel på 6 000 kvadratmeter, inspirerade av vikingar och de långbåtar med ”kraftfulla fyrkantiga segel” som nordmännen använde för att plåga Europa för runt 1000 år sedan.

Täckta med flexibel solcellsfolie

Seglen är dessutom täckta av flexibel solcellsfolie, som genererar grön energi till yachten och som lagras i en batteritank ombord, alternativt genererar vätgas. Seglen går att fälla ut och in på sex minuter, och kräver betydligt färre personal än vanliga segelfartyg i samma storlek.

I optimala väderförhållanden genererar yachten mer energi än den gör av med, enligt designern Kurt Strand, skriver Boatinternational.

När det är vindstilla kan Norway också drivas med motorer, som klarar av diesel, flytande naturgas eller vätgas.

Superyacht vikingar
(Foto: Kurt Strand Design)
Superyacht vikingar
(Foto: Kurt Strand Design)

Masterna är som är gjorda av kolfiber mäter 96 meter och gömd inuti den mellersta masten finns en ”hiss mot himlen”, som kan ta gästerna upp till en utsiktsplats cirka 100 meter över havet, enligt designern Kurt Strand.

Norway har också en rad lyxiga tillbehör vanliga i superyachter, som en helikopterplatta i fören och en stor swimmingpool på akterdäcket. Det finns en ubåt, jetskis, andra vattenleksaker och terrängfordon i garaget.

Yachten har också ett spa, en biograf, gym och till och med ett eget sjukhus, enligt Boatinternational. Det finns plats för 24 gäster i 12 lyxiga sviter samt sovhytter för 40 personer i besättningen.

ANNONS
ANNONS

”Och, till skillnad från medeltiden, kommer alla nordmän ombord att vältras i lyx. I mitten finns en cirkulär tvåvåningslobby och bar som erbjuder ostörd utsikt över fartyget”, skriver Robb Report om Kurt Strands superyacht inspirerad av vikingar.

Superyacht vikingar
(Foto: Kurt Strand Design)


Läs även:
F1-mästaren Alonso köper utsläppsfri yacht [Dagens PS]

Läs även: Yachten som James Bond seglar i nya filmen: Spirit 46 [Dagens PS]