Dagens PS

Stig ombord på Johnny Depps forna ögonsten Vajoliroja

Vajoliroja
Välkommen ombord på Vajoliroja. En gång Johnny Depps ögonsten. (Bild: Boat International)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 24 maj 2022Publicerad: 24 maj 2022

Är du nyfiken på vad som får Johnny Depps värld att gunga? Då vill du garanterat ta en titt ombord på Hollywoodstjärnans före detta motoryacht Vajoliroja, en dröm för vilken karibisk pirat som helst med tre däck och glamourös inredning i art déco-stil, skriver Nautic Magazine. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Vajoliroja är motoryachten tillverkad av Proteksan Turquoise Yachts som fram till att den förvärvades av skådespelaren Johnny Depp under tidigt 2000-tal hade seglat under namnet Anatolia.

Med en längd på 156 fot, motsvarande 47,5 meter, tre däck och plats för tio gäster är det en yacht av det mindre slaget, som ändå imponerar stort.

Vajoliroja

Johnny Depp fick upp ögonen för Vajoliroja under 2006. (Bild: Superyachts.com)

Kanske som allra mest på Johnny Depp som under 2006 fick upp ögonen för motoryachten efter en tids sökande på marknaden för begagnat och beslöt sig för att rusta upp den till en blygsam summa av 7 miljoner dollar, motsvarande 70 miljoner kronor.

Bland annat ersatte man dåvarande inredning av Redman Whiteley med ny påkostad design signerad LM Pagano. I samma skede bytte fartyget också namn till Vajoliroja. En ordlek som bygger på de första bokstäverna i familjen Depps förnamn, Vanessa, Johnny, Lily-Rose och Jack.

Vajoliroja

Gott om sociala ytor ombord. (Bild: Superyachts.com)

Spektakulära hytter

Den vackra motoryachten har ett stålskrov och överbyggnad av aluminium och kan uppnå toppfarter på 13,5 knop, motsvarande 25 kilometer i timmen, tack vare två dieselmotorer av märket Caterpillar.

ANNONS

Exteriört är hon välbevarad med stilrena däck av teak och ombonade sociala ytor. Däribland en skyddad matplats akterut liksom ett mysigt soldäck.

Vajoliroja

Spektakulär och skyddad matplats. (Bild: Yacht Harbour)

Ombord på båten finns totalt sett sovplatser till tio passagerare i vackert inredda hytter med eget badrum, där man gått loss på såväl plysch, krossad sammet som expressiva mönster. Här bör även inredningsdetaljer som siden, jacquard, oxiderat mönstrat läder och armaturer av guld nämnas, liksom antikviteter från all världens hörn.

Vajoliroja

Stilrent däck på temat teak. (Bild: Yacht Harbour)

Utöver hytterna finner du även matsal och en privat biograf i samma exklusiva stil. En överlag överväldigande inredningsstil som Depp enligt designern Pagano ska ha varit mycket involverad i. Det är också ett koncept som enligt uppgift fortsatt består, trots att Depp inte längre äger Vajoliroja.

Vajoliroja

En av flera hytter signerad Pagano. (Bild: Yacht Harbour)

Vajoliroja

Bäddat för ljuva drömmar. (Bild: Yacht Harbour)

ANNONS
Vajoliroja

En minst sagt överväldigande inredning som Depp själv var mycket engagerad i när det begav sig. (Bild: Yacht Harbour)

ANNONS

Senaste nytt

Undvek personlig konkurs

Det var under 2016 som skådespelaren tvingades sälja den unika motoryachten sedan han stod inför en personlig konkurs. Depp har sedan dess främst kommit att förknippas med sin uppslitande skilsmässa från exfrun Amber Heard.

Vajoliroja har i sin tur seglat vidare under det nya namnet Arriva, efter att en kort period ha ägts av författaren JK Rowling, som köpte yachten för 28, 9 miljoner dollar men året därpå sålde henne för 19 miljoner dollar. Vem som i nuläget äger den spektakulära yachten är enligt Nautic Magazine okänt.

Läs även: Om Darth Vader designade en superyacht – Wallypower 118

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS