Enligt Blockets statistik blir allt fler nyfikna på båtlivet och priserna stiger snabbt på begagnade båtar. Blocket har också tagit reda på vilka motorbåtar och segelbåtar som flest sökt på i sommar.

ANNONS

I ett pressmeddelande skriver Blocket att hälften av alla begagnade segelbåtar och sex av tio begagnade motorbåtar just nu säljs inom en vecka på sajten.

Priset på motorbåtar ökade med 22 procent under perioden januari till maj, jämfört med förra året. Priset på segelbåtar ökade med 17 procent. Förra året låg medianpriset för en motorbåt på 54 000, men i år får du betala hela 68 000 i genomsnitt. 

“Det råder båtfeber i hela landet. Det var svårt att se hur förra årets rekordintresse skulle kunna hålla i sig, men istället har det ökat. Många har planerat för semester på hemmaplan och vaccineringen kan ha gjort att ännu fler vågar öppna plånboken i år”, säger Blockets presschef Tero Marjamäki

Fortfarande är det de klassiska märkena som folk drar sig till mest. Se de motorbåtar som folk sökt mest på under den senaste månaden nedan…

1. Nimbus

nimbus
Nimbus 365 Coupé. (Foto: Nimbus)

2. Aquador

aquador
Aquador 26 HT. (Foto: Wiki Commons)

3. Flipper

flipper
Flipper 600 SC. (Foto: Flipper Marin)

4. Yamarin

yamarin
Yamarin 60 DC. (Foto: Yamarin)

5. Buster

buster
Buster X. (Foto: Buster)

… och de mest populära segelbåtarna.

ANNONS
ANNONS


1. Hallberg Rassy

rassy
Foto: Hallberg Rassy

2. Bavaria

bavaria
Foto: Bavaria Sverige

3. Najad

najad
Najad 343. (Foto: Wiki Commons)

4. Maxi

Maxi 77. (Foto: Wiki Commons)

5. Linjett

Foto: Linjett

Läs hela pressmeddelandet här.

Läs mer: Tänk på det här när du ska köpa båt – Dagens PS