I PS-podden har Mats Hedberg besök av Pernilla Rosén, befälhavare på en av Sjöräddningssällskapets räddningsstationer i Stockholm.

ANNONS

Pernilla berättar om Sjöräddningssällskapet som frivilligorganisation, vad som krävs för att bidra och sin bakgrund som en av de få kvinnliga befälhavarna på en sjöräddningsbåt.

Vi får höra hennes värsta historier och de med lyckliga slut, liksom de bästa tipsen från hennes tioåriga historia som sjöräddare.

Riskerar köra över ditt eget barn

Det som etsar sig fast är hur stor risken faktiskt är att du kör över sitt eget barn när du låter barnen sitta längst fram i fören på båten.

Pernilla beskriver hur lätt det är att man kör in i en större våg från mötande båtar eller kör på något i vattnet så att barnen åker i. Det gör att du som förälder riskerar att köra över ditt eget barn.

Vid sidan av att ha flytväst och vara väl förberedd så är det det absolut viktigaste tipset. Men tyvärr ser vi mängder av båtar varje dag om sommaren där det viktigaste i familjen sitter helt oskyddade längst fram på fördäck.

Lyssna på podden här så kommer även du övertygas om att ett medlemskap i Sjöräddningen är en självklarhet.

PS-podden

ANNONS
ANNONS

 

Läs mer: Så kan Sverige halvera antalet drunkningsolyckor [Dagens PS]