Dagens PS

Säl stal showen i seglartävling

sal
En säl stal all uppmärksamhet på en seglartävling förra helgen. (Foto: TT)
Hannah Bill
Hannah Bill
Uppdaterad: 09 juli 2021Publicerad: 04 juli 2021

Under The Midsummer Sailrace upptäcktes en säl på en av tävlingsbåtarna, rapporterar SVT med en söt video på den lilla sälen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

The Midsummer Sailrace hölls under midsommarhelgen. Seglartävlingen går från Wismar i Tyskland till Töre i Sverige. Men loppets snackis blev något utöver det vanliga.

Låg kvar över natten

Mitt under loppet upptäckte deltagaren Andre Baetz en förvånande fripassagerare på sin segelbåt the Flaneur. Det var strax utanför Ölands kust som sälen upptäcktes.

Baetz rapporterade att sälen i början såg ut att ha det bra på däcket. Men när den fortfarande låg kvar efter natten blev han fundersam över sälens hälsa och hörde av sig till en veterinär i Tyskland.

Sälen välmående

“Sälen sover hela tiden och rör sig nästan inte alls. Den har varit ombord sedan i går”, sa han något bekymrat i en video som skickades till veterinären via tävlingens team.

Enligt veterinären såg det ut som att sälen var välmående och andades. Baetz kunde slappna av och återgä till att fokusera på tävlingen.

Under den resterande vistelsen på båten njöt sälen av solen och tog sig även ett snabbt dopp i havet. Efter doppet och en tur under båten hoppade den upp och lade sig till ro igen.

ANNONS

Sälen har redan blivit en snackis på sociala medier. Se videon på sälen på SVT.

Läs mer: Semestertips: Hyr båt i sommar – så enkelt är det

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS