Iguana Yachts nya båt är något utöver det vanliga. Kolsvarta Pro Rider är både läcker och snabb och kan klättra uppför berg och ta sig iland utan problem. Saknar du båtplats är det här den perfekta båten för dig!

ANNONS

Designen är inspirerad från Iguanas specialdesignade båt Iguana Pro som används av olika specialförband för att på kort tid och utan svårigheter kunna ta sig upp på land.

Modellen Iguana Pro, som används av specialstyrkor. (Foto: Iguana Pro)

Begränsad upplaga

Pro Rider, som nu finns i begränsad upplaga, kan både klättra uppför berg och gå på land. Dessutom kommer den upp i en hastighet på 45 knop.

Liknande båtar har funnits ända sedan andra världskriget, men Iguana har tagit designen ett steg längre i en modern tappning. Båten har också, till skillnad från många andra, inga permanenta hjul. 

Istället fungerar Pro Rider som en tankbåt, anpassningsbar för olika slags terräng. Hjulen vecklas ut från insidan när de behövs, precis som på ett flygplan. Båten kan till och med klättra uppför berg med en lutning på 40 procent.

Pro Rider. (Foto: Iguana Pro)

 Läckert byggd i aluminium 

Iguanas ingenjörer arbetade hårt för att behålla båtens centrala balans, så att den känns stabil både i vatten och på land. Dessutom är Pro Rider designad för att kunna hantera stora vågor och storm utan problem.

Båten är gjord av aluminium och kommer med moderna funktioner såsom GPS, Bluetooth och Bose-högtalare.

Pro Rider är en av Iguanas nio modeller. För sugna köpare kommer båten att kunna testköras strax utanför Cannes i Frankrike i september.

ANNONS
ANNONS
saknar du båtplats
Den första bilden på Iguanas nya modell Pro Rider. (Foto: Iguana Pro)

Läs mer om Pro Rider på Iguana Yachts.

Läs mer: Premiär för nytt hett båtmärke i Skandinavien – Dagens PS