Ett nytt båtmärke har precis haft premiär i Skandinavien – Dromeas Yachts. Ta en titt på de tjusiga båtarna och upptäck den unika designen!

ANNONS

Dromeas grundades av Efe Kuyumcu 2017 efter 12 års tid i det turkiska seglingslandslaget. Målet var att skapa den perfekta båten att utforska Medelhavet med, oavsett väder eller årstid.

Än idag byggs Dromeas båtar i turkiska Izmir men designas nu av engelsmannen Adam Younger.

Dromeas båtar är både snygga och snabba. (Foto: Dromeas)

Hastighet på 50 knop

Namnet Dromeas kommer från grekiskan och betyder springare, vilket är ett passande namn just eftersom båtarnas främsta styrka är deras snabbhet. En Dromeas ska nämligen kunna nå hastigheter över 50 knop

Nu säljs Dromeasbåtarna i Skandinavien av Stockholm Boats. I Gustavsbergs hamn, 25 minuter utanför Stockholm, kan man få kika på hyttbåten D28 SUV och den mer öppna D28 WA.

Båtarna säljs redan i bland annat Storbritannien, Spanien, Portugal, Frankrike och Australien.

Inte så dum utsikt. (Foto: Dromeas)

Avsmalnande steg

I designen har Younger valt att ge båtarnas skrov avsmalnande steg, så att djupet på stegen minskar mot skrovsidan. Syftet med designen är att skrovet ska ta sjön bättre med en starkare prestanda än traditionellt stegade skrov.

Dromeas båtar är 8,35 meter långa, 2,6 meter breda och är CE-godkända i B-klassen. 

Foto: Dromeas

Skillnaden mellan modellerna

D28 WA kan byggas med större sociala ytor på däck med en sittplats för sex personer runt ett bord på akterdäcket. Förkabinen har rum för två personer att övernatta och det finns dessutom en toalett. Prislappen ligger på 1 070 000 kronor.

ANNONS
ANNONS
D28 WA. (Foto: Dromeas)

D28 SUV fungerar på ett liknande sätt men har även möjligheten att bädda för ytterligare en koj uppe i hytten och kostar lite mer, det vill säga 1 090 000 kronor.

D28 SUV. (Foto: Dromeas)
Sovplats för två. (Foto: Dromeas)

Se fler bilder på de heta båtarna på Dromeas hemsida.

Läs mer: Swift Trawler 41 – vinnande koncept i ny förpackning