Att flytväst bör användas till sjöss känner de flesta till, men vad skulle du säga om en uppblåsbar flytväst till själva båten? Nu finns Antisink, ett uppblåsbart säkerhetssystem som förhindrar att båten sjunker, skriver Båtmagasinet. 

ANNONS

Antisink är enkelt förklarat ett fast säkerhetssystem med hög lyftkraft som löses ut automatiskt om vatten skulle komma ombord, vilket håller båten flytande i en nödsituation.

Systemet som enligt uppgift är både slagtåligt och flamskyddat består av uppblåsbara påsar i kassetter som kopplas till en CO2-utlösare och en CO2-flaska som utlöses manuellt om och när båten skulle fyllas med vatten. När systemets aktiverats kan det enkelt laddas om och en ny utlösare kopplas på, skriver Båtmagasinet.

Antisink
Antisink kan erbjuda en flytkraft från 5 000 kg till 20 000N (Bild: Antisink)

Skyddar till sjöss och i hamn

Bakom produkten och det norska företaget med samma namn står Geir E. Karlsen, som med Antisink kan erbjuda en produktlinje med en flytkraft från  5 000 kg till 20 000N för båtar på upp till 35 fot och 1300 kg.

”Vi har tagit fram en ny unik produkt som har alla myndighetskrav i ordning från norska sjöfartsdirektoratet” säger Karlsen till Båtmagasinet.

Tanken är även att Antisink ska kunna utgöra ett extra skydd för båtar när de ligger i hamn, om olyckan är framme och de börjar ta in vatten.

ANNONS
ANNONS

Produkten som lanseras i vår har nyligen installerats i en ny Uttern 65 DC och har enligt Geir E. Karlsen fått ett positivt mottagande på marknaden. Bland annat har man ingått ett samarbetsavtal med Gjensidige, Frende och Møretrygt.  Produkten har även fått rikstäckande distribution.

Läs även: Nya Delphia 11 visar vägen för framtida modeller [Dagens PS]