Tillåt oss presentera JFA Yachts senaste tillskott Long Island 86 Power, en elegant powerkatamaran på 86 fot med expansiv flybridge, luftig lounge och jacuzzi på fördäck, skriver Robb Report. Hörde vi JA till livet?

ANNONS

Den franska lyxyachtbyggaren JFA Yachts följer nu upp sin ”Long Island”-serie med katamaranen Long Island 86 Power, en generös och lyxig motoryacht på 26,2 meter med aluminiumskrov och kompositdäck signerad Marc Lombard Design.

Ett fartyg som kännetecknas av en expansiv flybridge med styrstation, skyddad bar och en stor lounge med lyxiga sittplatser. Den som vill kan även välja till en överbyggnad med sluten styrhytt likt Long Island 78 Power om så önskas, skriver Robb Report.

 Long Island  86 Power
Den som vill väljer med fördel till en sluten styrhytt. (Bild: JFA yachts)

Högkvalitativ prestanda

Till detta kommer högkvalitativ prestanda som går att få  i konventionell form eller som ett hybrid framdrivningssystem, som gör det möjligt att flyta i tyst läge mellan två förankringar. En annan fin funktion är att taket är försett med solpaneler för att tillgodose elförbrukningen när yachten ligger för ankar, vilket minskar användningen av generatorn.

Sedan tidigare har det franska båtvarvet levererat Long Island 78 och Long Island 85 i serien som kännetecknas av sina luftiga och generösa proportioner. Med Long Island 86 Power är målet förstås att kunna maximera den kryssningsupplevelsen ytterligare.

Bakom arkitekturen står Marc Lombard Design Group tillsammans med JFA Yachts designavdelning. Interiört har Darnet Design skapat ljusa och luftiga bostäder med exklusiva möbler och materialval som upp till åtta gäster kan njuta av i fyra stora hytter.

ANNONS
ANNONS
Fakta Long Island  86 Power
Det generösa däcket gör att ingen behöver slåss om utrymmet. (Bild: JFA Yachts)

Gott om sociala ytor

Här är det gott om sociala utrymmen både inne och utomhus, inte minst tack vare det väl tilltagna däcket som mäter 37 fot.

Det lämnar möjligheter för umgänge även på akterdäck, där det finns gott om plats att slappa på. Akterplattformen kan enkelt omformas till ett njutbart relaxområde eller en fartfylld strandbrygga med gott om utrymme för vattenlekar, när yachten ligger för ankar, skriver Robb Report.

I den skyddade baren på övre däck finner du en härlig lounge med plats för många och spektakulär havsutsikt. En social yta som även rymmer privata utrymmen för den som vill njuta av solen i lugn och ro. Med det sagt finns det också flera platser att söka svalka och skugga på för dig som föredrar det.

På fördäck som du når från salongen fullbordar en jacuzzi bekvämligheten. Ett lyxigt utrymme för avkoppling och värme av typen som man inte förväntar sig på sjön.

Fakta Long Island  86 Power

Kategori: Semi custom power catamaran
Längd: 26.25 meter
Bredd: 11.93 meter
Besättning: 8
Arkitektur: Marc Lombard Design Group
Interiör:
Darnet Design

Tillverkarens hemsida:
JFA Yachts

ANNONS
ANNONS

 

Läs även: Bildspecial: Segelyacht för drygt 63 miljoner kronor [Dagens PS]

Läs även: Årets bästa överraskning: MYS-arkivet öppet för alla [Dagens PS]