Nu kan du köpa Titanic – av 9090 bitar Lego

Uppdaterad: 13 okt. 2021Publicerad: 13 okt. 2021
Titanic Lego
Lego släpper sin näst största modell hittills – Titanic. (Foto: Lego)

Ett av världens mest kända skepp går nu att köpa – i 9090 bitar. RMS Titanic har blivit en modell i Lego från det danska leksaksföretaget.

ANNONS
ANNONS

Det är 110 år sedan RMS Titanic lanserades, men i början av november lanseras skeppet igen – i Lego. Det danska leksaksföretaget har byggt en replika av fartyget i skala 1:200, gjord av 9090 legobitar.

Skeppet är 1,3 meter långt. Det är företagets näst största Lego-modell någonsin, efter en världskarta som är tänkt att sättas upp på väggen som är på 11 695 bitar. Titanic går dock om Lego Colosseum, som är på 9036 bitar.

“Vid tidpunkten för lanseringen var Titanic toppen av marinteknik, det största rörliga fordon som någonsin skapats. Det har varit en otrolig resa att återskapa detta ikoniska fartyg från LEGO -klossar med hjälp av ritningar som skapades för över ett sekel sedan”, säger Mike Psiaki, designchef på Lego-group i ett pressmeddelande.

Titanic Lego Titanic i Lego är gjord på 9090 bitar. (Foto: Lego)

 

Detaljerna från filmen syns

Skeppets storlek och glamour fångas in bra av Lego, enligt RobbReport. Replikan har flera däck och bryts upp i tre delar för att visa ett exceptionellt detaljerat tvärsnitt av kryssaren. Interiören innehåller också många överdådiga detaljer som syntes i filmen Titanic från 1997, med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet. Den stora trappan, rökrummet och pannrummet finns med i Lego-modellen. På utsidan finns pooler, livbåtar och lastkranar.

”Att designa Lego Titanic med ett sådant fokus på enorma detaljer och skala, men också noggrannhet, har gjort det möjligt för oss att skapa en av de mest utmanande byggupplevelserna hittills. Vi vet att legobyggare och skeppsentusiaster i alla åldrar kommer att älska att bygga uppsättningen och visa den i sina hem”, säger Mike Psiaki.

Rekommenderat pris för återförsäljare ligger på 629 euro, drygt 6300 kronor. Modellen släpps den 8:e november, skriver Lego på sin hemsida.

Titanic Lego (Foto: Lego)


Läs även:
Här står världens snabbaste skepp och rostar

ANNONS
ANNONS
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.

Daniel Jacobs
Daniel Jacobs

Redaktionschef och reporter på Dagens PS.