Fartyget 007, som ägs av en schweizisk multimiljonär hittades övergiven och kapsejsad i havet utanför den grekiska kusten. Den dumpade båten är kraftigt inspirerad till sin inredning av den fiktive agenten James Bond.

ANNONS

I Kolonabukten – en stradstrimma som knyter samman paradisön Kythnos i det grekiska havet med den lilla ön Agios Loukas, gjorde de grekiska myndigheterna en märklig upptäckt i september i fjol.

15 meter från strandkanten hittade de nämligen en lyxyacht som kapsejsat och på sidan i vattnet. Där har den legat sedan dess i väntan på att myndigheterna skulle hitta skeppets ägare.

På bilder som spridits på sociala medier har man kunnat se hur halva helikopterplattan på taket tittar upp ur havet.

MISSA INTE: Här brinner och välter superyachtarna [Dagens PS]

James Bond-båten

Fartyget identifierades som en schweizisk multimiljonärs James Bond-inspirerade lyxfarkost 007. Men ingen hörde av sig för att hämta sin båt.

ANNONS
ANNONS

Det rapporterar Greek City Times.

James Bond
Här bärgas vraket 007. Foto: Öns borgmästare Σταμάτης Γαρδέρης

Kantrade efter GPS-problem

Den grekiska Kronofogden lyckades till sist få fatt i mannen, och gav honom en månad på sig att få bort skeppsvraket, som förstörde utsikten för besökarna. Annars skulle ägaren få dryga böter.

Fartyget hade kantrat och kapsejsat efter att GPS:en slutat fungerat. När båten gick på grund välte den på sidan, och vatten började välla in vilket fick den att kapsejsa.

Sex månader senare kommer kranen

Efter sex månader har vraket nu lyfts upp och ska fraktas bort igen, rapporterar den grekiska kustbevakningen.

Gladast är Kythnos borgmästare Stamatis Garderis som skrev på sociala medier att bärgningsbåtarna var på plats i tisdags.

Fått bukt på bukten utan James Bond

Nu kan utsikten över Kolonastranden som knyter samman ön Kythnos och Agios Loukas lilla paradistillflykt återställas till sin forna, vrakfria glans.

ANNONS
ANNONS

Läs mer om båtar och sjöliv:

Vill du veta mer om allt från hushållsekonomi och världsekonomi? Klicka här för att ta del av vår fiffiga nyhetstjänst, helt gratis!

Första osynliga superyachten [Dagens PS]

80 år gammal mahognyracer [Dagens PS]