Dagens PS

Greenline 58 Fly – första titt på den nya hybriden

greenline-58
Den nya hybridbåten Greenline 58 Fly lanseras till hösten 2022. (Bild: Greenline)
Edvard Lundkvist
Edvard Lundkvist
Uppdaterad: 15 dec. 2021Publicerad: 12 dec. 2021

Nästa höst lanserar Greenline en ny förstklassig båt med flybridge efter succén Greenline 48 Fly. Den nya båten blir det perfekta mellanläget mellan den något mindre 48:an och det större flaggskeppet Greenline 68 OceanClass.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sajten mby.com skriver i sin artikel om Greenline 58 att det är en båt präglad av stilfull design. Från de stilrena linjerna till placeringen av cockpiten och inte minst möjligheten att ha ett arbetsrum istället för en tredje kabin.

Det ger goda möjligheter att jobba hemifrån – på båten. Ett alternativ som känns mycket attraktivt.

I sitt standardutförande har båten två gästkabiner, perfekt för längre utflykter med större sällskap. Skeppets ägarkabin är av det lyxigare slaget och är utrustat med walk-in-closet och en mycket bekväm vistelse till sjöss.

En av båtens rymliga och lyxiga kabiner. (Bild: Greenline)

Det är en 18 meter lång motorbåt med de flesta tänkbara funktionerna ombord. Förutom tillgången till 220v el, induktionshäll och andra elektriska bekvämligheter så är båten utrustad med 11 solceller som bidrar till att hålla igång det hela.

Båten lever upp till de höga förväntningarna som du bör ha på en Greenline. En hybridbåt som ger dig de många fördelarna av en elmotor kombinerat med kraften och tryggheten av en diesel.

Du får möjligheten att tyst glida genom vattnet på elmotorn och kan på så vis höra vattnet klucka mot skrovet medan du kör, något som tidigare varit förunnat segelbåtarna.

Hybriden levererar i dieseldrift upp till 2000 hästkrafter och kan framföras i 26 knop. Vid eldrift levererar 2 x 50kw elmotorer kraft att driva båten i 6-7 knop upp till 30 sjömil.

ANNONS

Båten kan utrustas med ett kontor för dig som vill jobba hemifrån, direkt från båten. (Foto: Greenline)

Det är inte första gången vi på Dagens PS skriver en artikel om Greenlines hybridbåtar.

Vi har tidigare lyft fram både Greenline 39 och Greenline 40 som goda exempel på tillverkarens förmåga att leverera precis det som många efterfrågar. 58:an ser ut att leva upp till samma standard och mer därtill.

För att bli ägare av en Greenline 58 Fly behöver du betala runt 15 miljoner SEK. Båten planeras att släppas till hösten 2022.

 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS