En av passagerarfärjorna till det populära resmålet Kosteröarna ska bli batteridriven. Det skriver Koster Marin i ett pressmeddelande

ANNONS

En av Koster Marins passagerarfärjor ska nu elektrifieras. Rederiet trafikerar sträckan Strömstad – Koster. Man har nu tecknat ett avtal med Echandia Marine för att ställa om ett av sina sex passagerarfartyg. Avtalet uppgår till 6,8 miljoner kronor.

”Vi ser en global acceleration i takt med en tilltagande elektrifieringstrend och stora klimatinvesteringar. Allt fler upphandlare kräver till exempel utsläppsfria flottor för exempelvis kollektivtrafik, säger Magnus Eriksson, vd för Echandia Marine, i ett pressmeddelande.

Kosteröarna är ett populärt resmål.  Koster Marins färjor trafikerar Kosteröarna året runt, och transporterar omkring 300 000 passagerare om året.

Satsningen ska minska utsläppen med motsvarande 700 ton koldioxid per år, och ingår i en plan för helt utsläppsfri färjetrafik.

”Echandia levererar ett överlägset batterisystem för att konvertera våra färjor till batteridrift. Vi sparar 1-2 ton i totalvikt för systemet jämfört med andra leverantörer, samtidigt som vi får ett system med högsta säkerhet och nollutsläpp av växthusgaser. Vi är stolta över att använda eldrift och jag ser fram emot att jobba med Echandia i vårt fortsatta omställningsarbete för att leverera helt utsläppsfri färjetrafik”, säger Koster Marines vd Håkan Eriksson.

ANNONS
ANNONS

Läs också:

Viking Lines färja får lyxig rooftop – se bilderna här
500 meter strandlinje i Bohuslän