Sandstrand i norra Bohuslän tillhör inte vanligheterna som mest består av släta klippor i svart eller rosa granit. Men här på Härmanö finns en strand med ovanligt vit sand. Stranden ingår i lantbruket Grindebacken som nu är till salu. Här kan du bedriva verksamhet eller helt enkelt bara njuta av fastigheten helt själv!

ANNONS

Hit tar du dig med färjan från Gullholmen eller med egen båt. Härmanö är ett av Bohusläns största naturreservat och inte i närheten lika tätbefolkat som sin granne. Fastigheten är på 89 hektar och strandlinjen är nästan 500 meter. Stranden omger ett ordentligt bryggdäck med muddrad ränna.

Bohuslän
Det är ovanligt med sandstrand i Bohuslän
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Tidigare verksamhet

Tidigare ägare bedrev café och restaurangverksamhet med fullständiga rättigheter. Det finns även möjlighet att ansöka om både fiskerätt och jakträtt, eller helt enkelt gå tillbaka till djurhållning som förr.

Bohuslän
Tidigare ägare bedrev cafe och restaurang
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Det har bedrivits jordbruk och djurhållning med får kor och hästar på fastigheten. 85,5 hektar av marken är olämplig för jordbruk då den består av bohuslänskt berg med betesmark i dalar. Resterande hektar är slåtterängar. Mäklaren skriver att marken inte är svår att sköta om då den kan vårdas genom Västkuststiftelsen.

Huvudbyggnaden, där tidigare ägare drev restaurang är totalt 95 kvadratmeter stor och fullt utrustad. Bredvid finns en mindre byggnad om ca 30 kvadratmeter med sovloft, trinett och toalett. På fastigheten finns också brygga och sjöbod. Blir livet här för trist och ensamt, är det bara att ta båten till Gullholmen- Sveriges mest tätbebyggda ö- för att socialisera!

ANNONS
ANNONS
Bohuslän
Grindebacken har stora möjligheter
Foto: Svensk Fastighetsförmedling
sandstrand
Gullholmen i bakgrunden. Hit tar du dig med egen båt eller färja.
Foto: Svensk Fastighetsförmedling
Sandstrand
85,5 % av marken består av Bohuslänskt berg
Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Läs om objekt till salu i Bohuslän här [Dagens PS]