Viking Lines färja Glory får en lyxig uteservering. Det blir Östersjöns första rooftop-terrass med bland annat flexibel inglasning och infravärme.

ANNONS

Viking Lines färja Glory har sin premiärtur i början av 2022 och ska trafikera sträckan Stockholm-Åbo. Glory ska ersätta Amorella på kvällsturer från Stockholm, medan Grace fortsätter att gå från Åbo på kvällarna.

”Viking Glory förkroppsligar vår vision för framtidens Östersjökryssare, med en kombination av klimatsmarta lösningar och en oslagbar skärgårdsupplevelse. Under en kryssning hör det verkligen till att sitta ute på däck och njuta av det ständigt omväxlande havet och skärgården med sina speciella kobbar och skär”, säger Stig Pernell, blivande intendent på Viking Glory.

Rooftop på däck 11

På däck 11 placerar Viking Line Östersjöns första Rooftop-terrass med flexibel inglasning som kan dras bort vid fint väder. Det kommer även att finnas infravärme när kvälls-, vår- eller höstkylan slår till.

”Med den unika takterrassen Viking Terrace blir det för första gången möjligt att maximera den upplevelsen under hela sommarhalvåret, oberoende av väder”, säger Pernell.

Viking Lines färja
Vybilder från Viking Lines nya färja Glorys terrass. (Illustration: Viking Line)

Terrassen kommer att ha 202 sittplatser och utöver det även 54 solstolar. Tanken är att barnen kommer att ha sin underhållning på terrassen under dagtid. När kvällen kommer är det dags för den mer vuxna publiken och så kommer trubadurer och DJ:s att stå för underhållningen.

”Viking Terrace kommer att erbjuda livsnjutande i dess bästa former. På den stora terrassen serverar vi avspända publikfavoriter såsom grillat, pasta, sallader och saftiga hamburgare, förstås med läskande dryck i sommarvärmen. Vi längtar verkligen efter att tillsammans med resenärerna få skapa oförglömliga minnen ombord”, säger Pernell.

ANNONS
ANNONS

Bilder från insidan

Här följer även några bilder från Viking Glorys insida, från restaurangerna Algot’s och Market, samt från det bakre däcket.

Restaurangerna Algot’s och Market samt det bakre däcket på Viking Glory. (Illustration: Viking Line)

Läs mer: Fler branschnyheter på [Teknikdygnet]