Mercury Marine har släppt sin första el-utombordare, Avator 7.5e. Elmotorn skapar nya möjligheter att tyst och hållbart ta sig fram i vattenmiljöerna, samtidigt som den kammar hem topp-poäng i tester.

ANNONS

Den som har funderat på att byta utombordaren till el kanske ska blicka mot Mercurys nya Avator 7.5e, som är på 750 W och som är del i en serie elmotorer.

Mercury är som bekant ett välkänt märke genom åren med utombordare som befinner sig från allt mellan 2,5 till 600 hästkrafter, berättar Yachting News.

El-utombordare som tar sig fram tyst och smidigt

Den nya elmotorn kan jämföras med 3,5 hästkrafter, och är det då tillräckligt med en räckvidd som sträcker sig till en timme? Om du är ute efter snabba spurter under långa perioder kanske detta inte är en utbordare för dig, men om man istället i lugn och ro vill ta sig igenom havsområden så passar Avator 7.5e perfekt.

Mercury
Avator 7.5e är en smidig och miljömedveten utombordare. (Foto: Mercury)

Enligt testet som Yachting News gjorde så kammar den nya utbordaren hem topp-poäng. Eftersom den tar sig tyst fram på el så kan man ta in miljön på ett bättre sätt, och njuta av vildmark och fiske ännu mer.

Mer hållbar båtsektor

Att välja en elmotor på sjön, precis som många numera gör på vägarna genom elbilar, så hjälper man vidare hela båtsektorn – som släpar efter – att blir mer hållbar.

ANNONS
ANNONS
Mercury
Mercury banar vägen för nya hållbara utombordare. (Foto: Mercury)

Läs även: Världens första V10-utombordare är här [Dagens PS]

Läs även: Mercury släpper el-utombordare 2023 [Dagens PS]