Dagens PS

De fem snyggaste klassiska yachterna till salu just nu

Yachter
Cygnus II får de flesta att tappa hakan. (Bild: Yachtworld)
Jennie Nysted
Jennie Nysted
Uppdaterad: 03 juli 2022Publicerad: 03 juli 2022

Lyxyachter kommer i alla skepnader. Som oftast även med en diger historia i bagaget. Här har Dagens PS samlat de fem snyggaste klassiska yachterna till salu just nu. Var och en unika i sitt slag med en design som får oss att rysa av välbehag. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

lyxyachter

Välkommen ombord nöjesångbåten Cangarda. (Bild: Sandeman Yacht Company)

1. Cangarda – en spektakulär tidsmaskin

Den som önskar drömma sig tillbaka till den edwardianska eran kommer att få sitt lystmäte i nöjesångbåten Cangarda. En 32 meter lång lyxyacht av okänd härkomst som på senare år genomgått en minutiös restaurering.

Lyxyachter

Påkostad inredning från golv till tak. (Bild: Sandeman Yacht Company)

lyxyachter

Edwardiansk stil? Javisst. (Bild: Sandeman Yacht Company)

Bakom ombyggnationen står Bob McNeil och Jeffrey Rutherford som satt en ära i att återställa Cangarda till sitt ursprungliga skick. Som ett led i det drivs lyxyachten i dag av sin ursprungliga ångmaskin och dess tillhörande tillbehör.

Kvar ombord finns även stora delar av hennes ursprungliga snickerier som återanvänts för att säkerställa den tidstypiska stilen. Prislappen?  4 500 000 euro, motsvarande 4,5 miljoner kronor. Ett rimligt pris för att färdas i en så här vacker tidsmaskin.

Judith R är en glänsande mahognydröm. (Bild: Sandeman Yacht Company)

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

2.  Stjärnglans och stil på Judith R

Ännu ett exceptionellt exemplar på temat restaurerade yachter är Judith R, en glänsande mahognydröm signerad designern John L Hacke. En yacht som uppgraderats till perfektion interiört och exteriört och gästats av idel amerikanska celebriteter genom åren.

Judith R är van vid kändisar och celebriteter. (Bild: Sandeman Yacht Company)

Judith R. står för Judith Rose, namnet på den förste ägarens dotter. (Bild: Sandeman Yacht Company)

En av dem är hennes förste ägare, Barney Balaban vd på Paramount Pictures, som en gång pendlade med stil till från Connecticut hem till kontoret på Manhattan och även gav yachten sitt namn efter sin dotter, Judith Rose.

Om detta känns som ett acceptabelt kommunikationsmedel även för dig kan vackra Judith R nu bli din för 1 250 000 brittiska pund, motsvarande 15,4 miljoner kronor.

Minandra är signerad båtarkitekten Ruben Östlund. (Bild: Blocket)

3. Minandra – en uppvisning i mahogny

ANNONS

Minandra är salongsbåten signerad båtkonstruktören Ruben Östlund som såg dagens ljus 1937 vid Fröbergs varv på Lidingö. En uppvisning i mahogny och konstruktion som mer än åttio år senare fortfarande minner om sitt ursprungliga skick, även om Hesselmanmotorn från 1900-talet ersatts med en Scania D11.

Vacker salongbåt söker ny ägare. (Bild: Blocket)

Nuvarande ägare har njutit av Minandra i tjugosex år. (Bild: Blocket)

Sedan Minandra beställdes av Axel Hirsch på 1900-talet har hon bland annat varit i familjen Wallenbergs ägo. Nuvarande ägare har njutit av Minandras sällskap under de senaste tjugosex åren.

Du som vill ta över denna ynnest får betala 1,6 miljoner kronor.

Yachter

Cygnus II stammar från 1930. (Bild: Yachtworld)

4. Prisvinnande Cygnus II

Cygnus II är en klassisk motoryacht byggd 1930 som får även de mest luttrade av sjöbjörnar att tappa hakan. Av precis det skälet har hon florerat flitigt i yachtmagasin och uppmärksammats på flertalet prestigefyllda utställningar genom årens lopp.

ANNONS

Senast vid den 33:e årliga tävlingen Antique and Classic Boat Festival på Chesapeake Bay Maritime Museum i St. Michaels, då  hon blev People’s Choice-vinnare.

Prisad och lovordad flyter Cygnus II fram. (Bild: Yachtworld)

Ansvarig designer bakom den vackra yachten är William Krumholz, vars prägel till stora delar finns bevarad. När nuvarande ägare nu valt att skiljas från sin 56 fot långa ögonsten har du möjligheten att förvärva henne för 215 000 dollar, motsvarande för 2, 2 miljoner.

Yachter

En av totalt tretton exemplar. (Bild: Blocket)

5. Lady Morris – unik Storebro 43

Sist men definitivt inte minst på Dagens PS lista är Lady Morris, en smäcker Storebro 43 som nu är till salu. Ett lika charmigt som vackert fartyg och den sista modellen som tillverkats av Storebro i enbart Mahogny.

Yachter

Charmigt värre ombord på Lady Morris. (Bild: Blocket)

Yachter

Inte så jobbigt att krypa till kojs med den här inredningen. (Bild: Blocket)

ANNONS

Ansvarig för de ursprungliga ritningarna är engelsmannen John Teale som under 1973 skapade Lady Morris och tolv andra exemplar av den flotta yachten. Sedan dess har hon genomgått renovering under både 2012 och 2015.

Nu har du chansen att lägga vantarna på all denna elegans till ett pris av 2, 6 miljoner.

Läs även: Så försvann Sveriges exklusivaste lustjakt

Läs även: Sans Souci – klassisk skönhet bländar än

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

Jennie Nysted
Jennie Nysted

Redaktionschef på Dagens PS som bland annat bevakar världen, företag och privatekonomi.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS