Det är inte alla nyrenoverade lyxyachter som tjänat den brittiska flottan under andra världskriget men på Over the Rainbow finns historiska bevis för yachtens förflutna. Nu finns det möjlighet att chartra den här unika yachten och känna historiens vingslag till sjöss.

ANNONS

Vid utbrottet av andra världskriget så kommenderade brittiska flottan Over the rainbow för bevakning av den brittiska kusten. Man förstärkte skrovet och använde middagsrummet som officersmäss där det huvudsakliga tidsfördrivet var pilkastning. Något som det fortfarande finns spår efter då du kan se märken från pilar som missat sitt mål.

Rodret på yachten Over the Rainbow.
Interiören på Over the Rainbow är verkligen något utöver det vanliga. Genom snart 100 år har man bevarat den klassiska känslan. (Foto: Boat International)

En lång historia

Efter kriget användes hon för kryssningar längs med den amerikanska atlantkusten och i medelhavet. Efter några år som flytande kasino i Aten köptes hon igen varpå hon inte syntes till på nästan 40 år.

En trätrappa på sidan leder ner till en elegant badbrygga.
Det är trevligt att drömma sig bort till soliga dagar till sjöss med den klassiska lyxyachten. (Foto: Boat International)

På 90-talet introducerades hon för chartermarknaden efter att ha köpts av en brittisk yachtentusiast. Hon charmade senare en belgisk konstnär som förvärvade henne.

Den nya ägaren spenderade mycket pengar på att restaurera båten för att bevara dess klassiska charm. Många kändisar inklusive Winston Churchill och Madonna ska ha besökt den smått legendariska yachten.

Renoverad för en lyxig upplevelse till sjöss

Den klassiska lyxyachten från 1930-talet har alltså nyligen gjorts i ordning ännu en gång och är nu tillgänglig för kunder som vill chartra den. Man använde traditionella metoder och anpassade yachten för gäster med höga krav.

En av flera eleganta hytter.
En av flera eleganta hytter som renoverats till samma klassiska stil, nu kanske finare än någonsin. (Foto: Boat International)
Elegant hytt ombord på yachten.
Ett lyxigt boende till havs, minst sagt, men den historiska känslan väl bevarade genom traditionellt hantverksarbete. (Foto: Boat International)

Over the rainbow är nu vackrare än någonsin och är utrustad med den senaste tekniken för säker sjöfart och bemannas av en engagerad besättning.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: OVER THE RAINBOW yacht for charter [BOAT International]

Läs även: Så fick superkändisarnas favorityacht Kalizma nytt liv [Dagens PS]