Ett nytt samarbete med Polestar ska fortsatt trimma den skandinaviska designen hos elbåtstillverkaren Candela. Genom den senaste modellen Candela C8 Polestar edition tas dock designen till nästa nivå.

ANNONS

Att Candela nu trimmar sin senaste modell med hjälp av Polestar råder det ingen tvekan om.

”God design har ett egenvärde, men den kan också fungera som en stark drivkraft till att göra hållbara val. På Candela är vårt fokus att bygga båtar som är bäst i alla avseenden.

Jag är därför väldigt glad över C-8 Polestar edition och vårt samarbete med det briljanta teamet på Polestar”, säger Gustav Hasselskog, Candelas vd, via ett pressmeddelande.

Candelas design står i fokus

Designen som är skräddarsydd för Candela innebär bland annat en specialdesignad stolsklädsel och bärplan i färgen Swedish gold.

Och den färgen är viktig att visa upp menar Maximilian Missoni, Head of Design på Polestar, som säger att ”precis som första gången man kör elbil känner man direkt att detta är framtiden när båten ’lyfter’ – och nu med de speciella gulddetaljerna som vi så stolt visar upp på våra bilar.”

Redan i januari stod det klart att Candela och Polestar inledde ett samarbete kring bland annat batteribanken, men nu tas samarbetet till nästa steg.

”Designen är vad man kallar “highest trim” och är definitivt den snyggaste båt vi lyckats få ihop hittills”, säger Mikael Mahlberg, Candelas presschef.

Candela C-8 Polestar edition
Den nya Candela C-8 Polestar edition är ljusgrå istället för vit. (Foto: Candela)

Släpps nästa år

Det är framför allt den skandinaviska designen som skiljer den nya versionen från den tidigare, där uppdateringen med färg och form kostar runt 800 000 kronor extra.

ANNONS
ANNONS

Tillverkningen av Candela C-8 Polestar edition sker i Stockholm och prislappen startar på runt 4,5 miljoner kronor, och kan börja levereras om ett år.

Candela C-8 Polestar edition
Designen är skandinavisk minimalistisk. (Foto: Candela)

Läs även: Candela storsatsar på elfärja och tar in nytt kapital [Dagens PS]

Läs även: Premiär för Candela C-8 på elbils-mässan i helgen [Dagens PS]