Intresset för Stockholms skärgårdsbåtar blomstrar. Det rapporterar Sveriges Radio som talat med rederiet Strömma Kanalbolag där antalet resor ökat med 25 procent i år, jämfört med 2019. 

ANNONS

Efter två tungrodda år ser det åter ut att ljusna för Stockholms skärgårdstrafik. På Strömma kanalbolag ser man dels att intresset för dagsturer till resmål som Vaxholm och Sandhamn ökat, men också att företagets kvällskryssningar och brunchturer lockar resenärer.

Längtan till skärgården

Tittar man på antalet resor har antalet bokningar i år ökat med 25 procent på Strömma Kanalbolag jämfört med 2019, före pandemins utbrott. Det säger Peter Henriksson, företagets Sverigechef till Sveriges Radio. 

På frågan vad som ligger bakom de positiva siffrorna svarar Henriksson att det troligtvis handlar om ”ett uppdämt behov” och ”en vilja att få göra saker tillsammans”, nu när det åter är möjligt.  På samma sätt är det också många som längtat efter att få uppleva Stockholms skärgård igen.

Sveriges Radio har även talat med  Waxholmsbolaget, där man inte säger sig ha upplevt samma rusning som Strömma Kanalbolag. Man menar samtidigt att det är svårt att få fram rättvisa siffror eftersom det numera är SL som ansvarar för linje 83 som trafikerar den populära sträckan mellan Strömkajen och Vaxholm.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Äger du en klassiker – dags att boka Classic Poker Run [Dagens PS]