Äntligen, en miljövänlig elbåt till rimligt pris! Bella Zero är hundra procent elektrisk utan några som helst utsläpp. Utöver det schyssta priset är båten dessutom billig i drift.    

ANNONS

Elbåtarna blir allt mer heta på marknaden och nu börjar fler etablerade tillverkare testa på trenden. Denna gång är det varumärket Bella som under våren lanserat en ny elbåt, vid namn Bella Zero. Finländska Bella Boats köptes av Nimbus Group 2018. 

elbåt
Bella Zero är den perfekta utflyktsbåten. (Foto: Bella Boats)

 

Låga underhållskostnader

Med en prislapp på 400 000 är Bella Zero en ovanligt prisvärd elbåt. Enligt tillverkaren var syftet med projektet att bygga båtar som ger mycket för pengarna och dessutom är hållbara. Satsningen på prisvärda elbåtar kommer verkligen rätt i tiden. 

Bella Zero har utöver sitt schyssta pris och hållbara modell dessutom låga underhållskostnader. Båten är perfekt för dig som vill färdas på havet utan ljudet av en brummande motor – Bella Zero är nämligen helt knäpptyst. 

elbåt
Klassisk interiör. (Foto: Bella Boats)

 

20 kronor per laddning

Båten kan laddas på bara 12 timmar med en 10 A anslutning. Ännu ett plus är att den är billig att ladda – endast 20 kronor per batteri – och håller tre timmar om man håller sig vid 6 knop. Vill du åka fortare kan båten nå en toppfart på 11 knop.   

Hittills har man byggt tre stycken Bello Zero-båtar och dessa ska nu testköras under sommaren både i Finland och Sverige.

elbåt
Bella Zero är hållbar med noll utsläpp. (Foto: Bella Boats)

 

elbåt
Prisvärda Bella Zero. (Foto: Bella Boats)

 

ANNONS
ANNONS

Båten är 6,30 meter lång, 2,45 meter bred och en halv meter djup. Med batterier och motor väger den 1250 kilo. Självklart är den dessutom CE-godkänd.

Är du sugen på den här trevliga elbåten? Läs mer på www.bellaboats.fi.

Läs mer: Valkyrian – den unika mahognydamen