En 62-årig fransman överlevde mirakulöst efter att hans båt kapsejsat på Atlanten och kunde efter sexton timmar i vattnet räddas av den spanska kustbevakningen, rapporterar BBC.

ANNONS

En luftbubbla inuti båten var det som räddade den 62-årige man som under måndagen förlorade kontrollen över sin båt vid Galiciens kust.

Det var sent på måndagskvällen som den spanska kustbevakningen mottog en nödsignal från mannens båt, som då hade kapsejsat på Atlanten.

När kustbevakningen anlände till platsen för olyckan fann de mycket riktigt den 12 meter långa båten upp och ned men kunde inte genomföra någon räddningsinsats på grund av för hög sjö.

Låg i vattnet 16 timmar

Det blev först morgonen därpå som ett räddningsfartyg med fem dykare och tre helikoptrar kunde återvända till olycksplatsen. Den dykare som vinschades ned på fartygets skrov kunde då höra den medtagne mannen dunka inifrån den kapsejsade båten.

Efter ytterligare väntan på grund av dåligt väder kunde dykare sedan undsätta mannen som skickades till sjukhus för kontroll. Han hade då legat i vattnet i sexton timmar.

På den spanska kustbevakningen kommenterades händelsen på Twitter med att ”varje liv som räddas är vår största belöning”. Kustbevakningsdykare ska även ha sagt att mannens överlevnad gränsade till det omöjliga, skriver BBC.

Att mannen hade änglavakt kan nog alla vara rörande överens om.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Turkisk kustbevakning rammar lyxyacht [Dagens PS]

Läs även: Skidproffsets kolfiberbåt havererade på Östersjön [Dagens PS]