Italienska båttillverkaren Azimut imponerar med sin nya glamorösa 42-fotare, lillasystern till den tidigare succén Verve 47.

ANNONS

Azimut Yachts grundades 1969 av den då unga universitetsstudenten Paulo Vitelli. 1970 anlitades företaget till att distribuera båtar från flera prestigefyllda italienska båttillverkare. 

Men Vitelli utvecklade snabbt sin verksamhet och började designa egna yachter. Efter flera succéer förvärvade företaget det historiska märket Benetti, 1985. Idag är Azimut en av Italiens största och mest populära tillverkare av lyxyachter.  

Lika praktisk som tjusig

Azimut Verve 42 tar verkligen glamorös, italiensk design till en ny nivå. Kryssaren kompromissar inte på något sätt, och är lika praktisk och snabb som den är tjusig och bekväm. 

Den perfekta helgbåten lanserades på Fort Lauderdales båtshow förra året, och har redan blivit en storsäljare. 

42-fotaren liknar sin storasyster Verve 47 på flera sätt. Båten har samma tonade och skarpa skrovfönster (designade av Fransesco Struglia) som gjorde den tidigare modellen till en sådan megahit.

ANNONS
ANNONS
azimut
Verve 42 är en klassisk italiensk kryssare, men kanske ännu mer glamorös än konkurrenterna. (Foto: Azimut Yachts)

Rymliga sociala ytor

Eftersom Verve 42 är designad som en fritidsbåt perfekt för helgturer finns naturligtvis ett överflöd av möjligheter för att slappa och luta sig tillbaka.

På däck finns en snygg terrass som går att fälla ner till babord, vilket utökar akterdäcket och ger en mycket mer intim kontakt med vattnet. I aktern finns även en rymlig L-formad sittbrunn, och i fören finns en läcker loungegrupp som ger gott om plats för sju personer. 

Yachten utnyttjar verkligen det snygga skrovets storlek genom att bjuda på rymliga sovkabiner, ultimat för fyra personer att sova i.  

Yachten bjuder på gott om sociala ytor. (Foto: Azimut Yachts)
I aktern finns en bekväm L-formad sittbrunn. (Foto: Azimut Yachts)

Lång väntelista

Trots båtens asymmetriska design sitter styrstationen i mitten på däcket, precis där man vill ha den. När du sitter bakom ratten kan du dessutom titta ner på vattnet som skummar längs skrovet.

Azimut Verve 42 må vara en lillasyster till 47-fotaren, men den imponerar minst lika mycket med sin kraftiga acceleration och snabba fart. Yachten har en trio av Mercurys V8-480R-motorer, vilket ger båten en toppfart på 45 knop.

ANNONS
ANNONS

Faktum är att det enda problemet som finns med Azimuts nya älskling är att det är svårt att få tag på en. Över 30 exemplar har redan beställts vilket har skapat en lång väntelista, och det ser inte ut som att efterfrågan kommer minska inom den närmaste framtiden.

Trots den asymmetriska designen sitter styrstationen i mitten på däcket. (Foto: Azimut Yachts)
Azimuts nya Verve 42. (Foto: Azimut)

Läs mer om båten och se fler bilder här.

Läs mer: Beneteau släpper GT-seriens nya flaggskepp