Beneteau släpper nu sitt nya flaggskepp i GT-serien – Gran Turismo 45. Den lyxiga kryssaren testades av Alex Smith från tidskriften Motor Boat & Yachting, som gav höga betyg. 

ANNONS

Franska Beneteau är världens främsta båttillverkare och har samlat på sig erfarenheter och lärdomar ända sedan starten 1886.

Gran Turismo 45 är en lyxig express cruiser som andas rymd, ljus och komfort. Båten uppvisar alla möjliga styrkor som behövs i denna hårt konkurrensutsatta sektor.

beneteau
GT45 är designad för att kunna njutas av. (Foto: Beneteau)

Rymliga och ljusa kabiner

Tack vare enorma salongsfönster och ett gigantiskt soltak får GT45 ett generöst ljusinsläpp, skriver Alex Smith.  

Båten är också exceptionellt rymlig inomhus, med en lyxig svit och och en ytterligare kabin i fören, där man kan välja att ha en större säng eller två mindre.

Om behovet skulle finnas går det också att beställa en tredje sovkabin med två våningssängar, som då tar lite av platsen från den inre sittgruppen.

beneteau
Båten har två rymliga sviter, och det finns även möjligheten att lägga till en tredje kabin med våningsängar. (Foto: Beneteau)

Gott om valmöjligheter

Uppe på däck finns en stor U-formad matplats tillsammans med en bar och tv.  

ANNONS
ANNONS

Ett välkommet designval är den breda passagen mellan akterdäcket och sittbrunnen, som enkelt kan stängas igen med en elektrisk dörr. Man kan också välja om man vill ha taket på eller inte.

Stora delar av dörrarna och sidorna på båten är helt glaserade, så även om man sitter inne får man känslan av att vara på en öppen båt. Man får denna luftiga känsla även inne i sovkabinerna.

Vid beställning kan man också lägga till en hydraulisk badbrygga som gör det möjligt att lasta en vattenskoter ombord.

Den U-formade matplatsen ger plats för stora sällskap. (Foto: Beneteau)
Solbäddarna i akter, där man kan lägga till en brygga för att ge plats åt en vattenskoter. (Foto: Beneteau)

En livlig körupplevelse

Med sitt lättdrivna medium-V-skrov lovar Beneteau GT45 att leva upp till sitt namn och bjuda på en livlig körupplevelse.

Attraktionskraften stärks också av att kunden kan välja mellan två VP IPS 600-motorer eller två Volvo Penta D6. I båda fallen får man med en joystick som gör båten enkel att manövrera även i de minsta hamnarna.  

Om man vill finns möjligheten att styra allt det tekniska på båten, som musiksystemet, via en app. Se bara till att inte tappa mobilen i vattnet!

ANNONS
ANNONS
Oavsett motorerna finns en joystick som undrlättar för körningen. (Foto: Beneteau)

Ultimata semesterbåten

Beneteaus nya flaggskepp är den ultimata semesterbåten. Men båten briljerar inte bara med sin snygga design, men även med sina imponerande rymliga sociala ytor.

Detta är tack vare en smart layout som ger utrymme för olika sorters bekvämligheter, såsom solbäddar, wetbar och grill, utan att båten upplevs trång eller övermöblerad.

Beneteaus nya flaggskepp är en kryssare med stil. (Foto: Beneteau)

Läs hela recensionen på MBY eller läs mer om båten på Beneteaus hemsida

Läs mer: Rejäl tillväxt för båtförsäljningen hos franska Beneteau